ОСТАННІ НОВИНИ

Неповносправних навчать займатися сільським туризмом

|

Презентація посібника для власників агроосель та людей з інвалідністю, котрі бажають розпочати власну справу “Сільський відпочинок для неповносправних” відбулася у Львівській обласній раді сьогодні, 23 грудня. Про це інформує прес-служба ради.
Посібник став узагальненням досвіду практичної діяльності організацій для неповносправних людей не тільки в Україні, але й закордоном. Протягом року громадська організація “Зелений хрест”, за фінансової підтримки Мережі Нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи у партнерстві з Карпатським фондом України проводили семінари для людей, які займаються сільським туризмом і для неповносправних осіб, котрі живуть на селі і готові приймати у себе як здорових так і туристів з особливими потребами.
Посібник видано за сприяння облради Товариством “Зелений хрест” у межах проекту “Село для всіх”, накладом у 500 примірників.
“Даний проект стане у пригоді неповносправним громадянам, зокрема, стати повноцінними членами суспільства: самостійно себе утримувати, сплачувати податки, відкрити власну справу, а не перебувати на постійному утриманні держави. Ще одним важливим моментом є інформація для повноцінного відпочинку осіб з інвалідністю, тобто ці люди не повинні бути замкнуті у своїх квартирах, вони теж мають бувати на природі, спілкуватися з оточуючими, навколишнім середовищем, брати активну участь у всіх сферах людського життя”, – наголосив при презентації депутат Львівської обласної ради Олег Рісний,.
“Призначення видання – залучити якомога більше людей з інвалідністю до відпочинку у сільській місцевості, що є хорошою альтернативою дорогим відпочинкам, а також самих людей з інвалідністю у сільській місцевості, котрі можуть приймати у себе людей цієї категорії, заробляти і сплачувати податки”, – зазначив Олександр Волошинський, голова Товариства “Зелений хрест”.
Сьогодні на Західній Україні є уже 8 агроосель, які приймають неповносправних. Ще одна агрооселя з`явилась у Бродівському районі, де людина з інвалідністю почала приймати туристів.
Довідник “Сільський посібник для неповносправних” вже передано в Національну Асамблею інвалідів України, в наукову бібліотеку Інституту бізнесу і права, також кілька примірників буде надіслано у великі бібліотеки інших областей України. На сайті громадської організації “Зелений хрест доступний електронний варіант посібника.

Фото Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *