ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівтеплоенерго» встановлює нові насоси

|

На об’єктах теплопостачання не припиняються ремонтні роботи. З 2 грудня ЛМКП «Львівтеплоенерго» розпочало встановлення нових насосів на котельнях і ЦТП (центральні теплові пункти), які знаходяться на балансі підприємства. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.
Як розповів головний інженер ЛМКП «Львівтеплоенерго» Володимир Штейбарт, всього буде встановлено 48 насосів. Нові насоси встановлюють на ЦТП і котельнях Шевченківського, Галицького, Сихівського, Франківського районів теплових мереж, ТЦ «Північній» та ТЕЦ-1. Вже змонтовано 35 насосів. До кінця року планують встановити усі.
«Потреба встановити нові насоси викликана кількома причинами. По-перше, старі насоси, які замінюємо на нові, давно відамортизовані. Термін їх експлуатації давно минув. Через це мали часті аварійні ситуації, доводилося постійно їх ремонтувати. Також у старих насосах було завищене споживання електричної енергії. Тому, встановивши нові, сучасні насоси на ЦТП і котельнях, які знаходяться у нас на балансі, ми зможемо усунути можливі аварійні ситуації, тобто надійно і стабільно здійснювати теплопостачання до наших споживачів, а також значно зменшити споживання електричної енергії. У зв’язку з цим, кошти вкладені у встановлення насосів, вдасться повернути вже за кілька місяців», – розповів Володимир Штейбарт.
Вартість встановлення насосів – 800 тис. грн., з них 600 тис. грн. – це вартість самих насосів, 200 тис. грн. – це допоміжні матеріали. Роботи проводяться за кошти ЛМКП «Львівтеплоенерго». А це, як наголошують тепловики, кошти, які підприємство отримує від мешканці завдяки двоставковому тарифу. Друга складова двоставкового тарифу, яку мешканці платять протягом року – це кошти, передбачені на ремонтні роботи для підтримання в робочому стані джерел теплопостачання.
Сьогодні ремонтні бригади Сихівського району теплових мереж встановлюють насос на ЦТП-3 на пр. Червоної Калини,75а. За словами начальника Сихівського РТМ Петра Чубінського, монтаж насосів практично не впливає на подачу теплопостачання. При необхідності теплопостачання призупиняють на короткий термін.
«На ЦТП-3 буде встановлено 2 нових насоси, вчора змонтували один і сьогодні другий. Ці насоси споживають 11 МВат в годину. До порівняння, старі насоси споживали 30 МВат. Всього у Сихівському районі буде встановлено 17 таких насосів. Уже встановлено 14», – розповів Петро Чубінський.

Фото – Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *