ОСТАННІ НОВИНИ

Україна здобуде європейське майбутнє, але без Януковича – пророкує Тимошенко

|

Лідерка ВО «Батьківщина Юлія Тимошенко оприлюднила заяву щодо результатів саміту Україна-ЄС. Про це повідомляє офіційний сайт Блоку Юлії Тимошенко. Подаємо текст заяви:

«19 грудня 2011 року відбулася подія, яка мала б стати визначальною для майбутнього нашої держави. Це саміт Україна-ЄС, на якому, як це передбачалось ще півроку тому, мала бути підписана Угода про асоціацію і фактично – паралельно з процесом її подальшої ратифікації – розпочато важку домашню роботу з наповнення змістом нашої європейської перспективи.

Український народ довгих 20 років ішов до цього стратегічного дороговказу у спільне європейське майбутнє: проведено безліч зустрічей, консультацій, переговорів. Ідея європейської інтеграції стала пріоритетом суспільства тому, що відповідає нашим життєвим національним інтересам. Цю роботу здійснювала вся країна – парламенти, президенти, уряди, у тому числі і ті, що очолювала я, наші громадські організації, бізнес, і, в цілому, громадянське суспільство.

Але вся ця титанічна робота була торпедована Януковичем. Саміт Україна–ЄС, на жаль, став черговою втраченою стратегічною можливістю для оновлення і європеїзації України. Ми не набули нових друзів в ЄС і збільшили ризик того, що навіть наші сусіди можуть почати відвертатися від України.

Адже лише за півтора роки Янукович настільки віддалив вітчизняні стандарти прав людини, правосуддя, свободи слова від європейських, що ця прірва стає майже нездоланною.

Керівники країн ЄС, світове демократичне співтовариство били на сполох, робили усі можливі кроки назустріч, і я глибоко вдячна за таку їх позицію і намагання допомогти Україні. Але Янукович не зрозумів жодної підказки від європейських країн, не врахував волю власного народу і пожертвував майбутнім країни в угоду своїм егоїстичним інтересам, хворобливим амбіціям і особистій помсті.

Ця подія ще отримає детальні оцінки, але для мене основним висновком є те, що влада зрадила власний народ. При такій владі справжньої євроінтергації не буде. При ній можливі лише здача національних інтересів та ризик втрати незалежності де-факто. Ми, українці, маємо зробити висновки з гіркого уроку 19 грудня: від Януковича немає чого чекати добра.

Фото: офіційний сайт БЮТ

Наш народ має сам вирішувати свою долю і відстоювати свої інтереси. Тому європейське майбутнє України у наших з вами руках, дорогі українці, і ми його неодмінно збудуємо. Але вже без Януковича та його найближчого оточення».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *