ОСТАННІ НОВИНИ

Кузьмін відмовився назвати імена замовників вбивства Гонгадзе

|

Генеральна прокуратура підозрює “відомих людей” у замовленні вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це повідомив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв`ю газеті “Комсомольская правда в Украине“.

“Що стосується замовників йде робота. Це дуже складна справа. Під підозрою відомі люди, але я не буду називати їхні імена”, – сказав він.

Кузьмін також прокоментував судове рішення у справі Леоніда Кучми.

“Коли я порушував кримінальну справу стосовно Леоніда Кучми, то керувався низкою доказів, а саме плівками майора Мельниченка, висновками експертизи про їх автентичність, свідченнями самого Мельниченка і свідченнями людей, які були присутні при інших розмовах в кабінеті Президента, а також низкою інших доказів” , – сказав прокурор.

За його словами, Олексій Пукач, обвинувачений у вбивстві Георгія Гонгадзе, у своїх свідченнях посилається на наказ Юрія Кравченка вбити журналіста за вказівкою Кучми.

“Все це і послужило аргументом для порушення кримінальної справи щодо екс-президента”, – зазначив Кузьмін.

“На жодній дослідженій нами плівці немає запису, де Кучма безпосередньо сказав: “Убийте журналіста! Закопайте його”. Там є репліки про те, щоб вивезти його в Чечню, залишити його там без штанів і т.д. Виникає питання – навіщо вивозити журналіста в Чечню, де на той момент йшла війна? Його ж не на Лазурне узбережжя Франції вирішили вивезти, а в Чечню! А на війні інколи вбивають, це ж очевидно!” – обурився Кузьмін.

Заступник генпрокурора також пообіцяв особисто проконтролювати, “щоб документи для внесення апеляції підлеглі мені працівники підготували”.

“Але я ще раз повторю: у прокуратурі я відповідаю тільки за розслідування, а за участь к судах та інше відповідає інший заступник генерального прокурора”, – підсумував він.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *