ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські діти скоїли цього року 144 злочини

|

Львівські правоохоронці занепокоєнні зростання кількості пограбувань, крадіжок та хуліганств учинених дітьми та відносно них. Про це повідомляє СГЗ ГУ МВСУ у Львівській області. Зокрема, у 75 випадках діти стали жертвами злочинів, з яких 9 дітей від тяжких та особливо тяжких злочинів. І як правило, вказані злочини скоюються неповнолітніми та відносно них у вечірній та нічний час.  Варто зауважити, що з початку 2011 року на території Львова дітьми скоєно 144 злочини. З них 34 – пограбування громадян, 1- розбій, понад 60 крадіжок, 15 злочинів пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, 5 – умисних тяжких та середньої важкості тілесних ушкоджень, при хуліганства та 13 інших злочинів.  

Не менш важливим фактором зростання окремих видів злочинів, учинених дітьми та відносно них є функціонування у нічний час розважальних закладів на території міста. Через відсутність контролю з боку адміністрації таких закладів, а також батьків, діти, які відпочивають в них, стають жертвами злочинів, або навпаки – злочинцями.  Окрім недотримання у розважальних закладах пропускного режиму, нерідко порушуються норми антиалкогольного законодавства, спиртні напої продаються особам, які не досягли повноліття. Таким чином, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння усе частіше підлітки вчиняють протиправні дії та злочини.

Враховуючи актуальність цієї проблеми, упродовж цього року на території Львова організовано та проведено ряд профілактичних заходів з протидії розповсюдженню пияцтва та тютюнопаління серед дітей.  Як результат, за порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (ч. 2 ст. 156 КУпАП) за 2011 рік до адміністративної відповідальності притягнуто 125 осіб. За доведення дітей до стану сп`яніння (ст. 180 КУпАП) відносно дорослих осіб складено 22 адміністративних протоколів. За розпивання спиртних напоїв та появу в громадських місцях у нетверезому стані (ст. 178 КУпАП) до адміністративної відповідальності притягнуто 114 неповнолітніх, за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях (ст. 175-1 КУпАП) до адміністративної відповідальності притягнуто 138 неповнолітніх, за неналежне виховання неповнолітніх дітей (ст.184 КУпАП) виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 412 батьків. 

З метою стабілізації криміногенної ситуації у підлітковому середовищі, попередження і профілактики правопорушень, злочинів, учинених підлітками та відносно них, правоохоронці пропонують запровадити на території Львова механізм обмеження перебування дітей на вулицях і в громадських місцях у вечірній час без супроводу дорослих осіб. Зазначене обмеження обумовить гарантію їх безпеки, сприятиме профілактиці злочинності, наркоманії, пияцтву і тютюнопаління серед дітей.  Контроль за дотриманням обмеження перебування дітей на вулиці і в громадських місцях здійснюватимуть працівники органів внутрішніх справ та служби у справах дітей райдержадміністрацій, міської ради. Відповідно до пункту 16 частини першої статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, керуючись Законом України “Про охорону дитинства”, зважаючи на стан криміногенної ситуації, львівська міліція пропонує винести на розгляд сесії міської ради питання щодо обмеження перебування дітей віком до 14 років у громадських місцях (дискотеки, кафе, бари і тощо), а також на вулицях у вечірній час без супроводу дорослих після 22.00, а неповнолітніх, віком від 14 до 16 років – після 23.00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *