ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську ялинку відкриють на Миколая

|

Урочисте відкриття святкової ялинки відбудеться у Львові на свято Миколая. Про це повідомив начальник управління культури Львівської міськради Андрій Вороновський.

За його словами, сьогодні та завтра триватимуть роботи з прикрашення ялинки, а в понеділок по обіді відбудеться урочисте відкриття.

У відкритті, що розпочнеться о 16.20  біля оперного театру, візьме участь низка дитячих колективів – театральна студія «FoRa», телевізійний центр «Кадрики», дитячий гурт «МалДіви». І о 18.00 год. відбудеться урочисте запалення ялинки. А після того артисти Першого театру для дітей та юнацтва покажуть виставу про святого Миколая.

Прикраси для ялинки подарували львів`янам спонсори – “Світоч” та Склодзеркальний завод.  Крім того, “родзинкою” серед прикрас стануть янголи, що їх планували везти у Ватикан, щоби прикрасити українські ялинки. Однак представники Ватикану відмовилися від цих янголів з міркувань безпеки, бо їх треба було кріпити на ялинку, висотою 30 метрів. Тому львів`яни вирішили вмостити янголів на окремі кріплення, відтак янголи не даватимуть  додаткового навантаження на ялинку, на якій і так буде кілька тисяч прикрас.

Ще однією цікавинкою стануть яворівські іграшки, виготовлені народними майстрами і розписані учнями дитячої художньої школи ім. О. Новаківського та Львівської дитячої школи мистецтв.

Також від завтра на площі перед Оперним театром розпочне роботу резиденція святого Миколая. У дерев`яному  будиночку до 19 січня святий Миколай прийматиме львівських дітлахів, вислуховуватиме їх розповіді про добрі вчинки і нагороджуватиме за них подарунками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *