ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ почав використовувати “Візир” у режимі патрулювання

|

Від сьогодні, 15 грудня 2011 року, інспектори Державтоінспекції  Львівської області фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху (перевищення швидкісних режимів) під час руху патрульного автомобіля. Про це інформує прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

ДАІвці продемонстрували, як діє цей прилад під час показового рейду Львовом.

Розпочався рейд на вулиці Городоцькій, де інспектори ДАІ налаштували «Візир» і розпочали фіксацію порушень. Проїхавши кілька кілометрів і навіть виїхавши за межі міста, інспекторам таки не вдалося зафіксувати жодного порушника. Адже водії, заздалегідь помітивши за собою патрульний автомобіль, різко зменшували швидкість, не перевищуючи 60 кілометрів на годину (дозволена швидкість у населених пунктах).

Проте невдовзі інспектори ДАІ таки зафіксували автомобіль водія-порушника, який рухався у населеному пункті зі швидкістю 109 км/год. Щоправда, автомобіль їхав на зустрічній смузі руху. Водій, навіть не здогадуючись, що його фіксує «Візир», не зменшував швидкості транспорту. Вже за лічені хвилини на «любителя швидкої їзди» складали адміністративний протокол про порушення.

Даний рейд не закінчився лише цим затриманням – журналісти стали свідками ще одного порушення, до якого нерідко вдаються водії транспортних засобів. Неподалік, а саме – у селі Конопниця Пустомитівського району, інспектори дорожньо-патрульної служби затримали водія «Москвича», який скоїв ДТП. Під час виконання водієм маневру розвороту через дві смуги руху у зустрічному напрямку, із салону даного автомобіля випав пасажир.  

До чоловіка, який при падінні з автомобіля отримав рани обличчя, одразу викликали  медиків. Паралельно інша група інспекторів  «працювала» із водієм автомобіля. Так, на прохання пред’явити документи, водій одразу відмовлявся це робити і навіть намагався знову сісти за кермо свого «Москвича» аби продовжити свою подорож по селу. Проте, інспектори ДАІ зробити це водієві таки не дозволили і почали оформляти адміністративний протокол. Крім того, під час огляду салону даного автомобіля було зрозуміло, що до цієї поїздки водій та пасажир щось святкували: на передньому і задньому сидіннях «Москвича» були розкидані шматки хліба, пачка майонезу, газована водичка і напівпорожні пляшки горілки.  

Після цього водія автомобіля було доставлено на медосвідчення, а травмованого пасажира забрали лікарі «швидкої». «Москвича» один з інспекторів ДАІ доставив на арештмайданчик. Саме тоді стало зрозуміло, чому із салону цього авто випав чоловік – в автомобілі не працювали гальма, а передні пасажирські двері не зачинялися, а трималися «на шнурку».

 

Фото прес-служби управління ДАІ у Львівській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *