ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські парки стають зручнішими для відпочинку

|

Для комфортного відпочинку мешканців цього року у Львові проведено низку робіт з озеленення парків. Як повідомили в управлінні екології та благоустрою ЛМР, відповідно до кожного сезону у Львові було проведено ряд робіт з покращення стану паркових зон. Наразі проводиться догляд за насадженнями та санітарне прибирання територій, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Станом на сьогодні завершено роботи по очистці озер у парках «Піскові озера» та «Горіховий гай». Протягом осіннього періоду у всіх парках було зібрано листя з партерної частини. Щодня відбувається санітарне прибирання територій. Крім того, за підтримки фонду охорони навколишнього природного середовища проведено ряд робіт з озеленення», – повідомили в управлінні екології та благоустрою ЛМР.

Утримання парків у місті здійснює ЛКП «Зелений Львів» з його дочірніми підприємствами ДП «Високий замок», ДП «Личаків-парк», ДП «Скнилів-парк» та ДП «Боднарівка».

«Загалом до прибирання парків сьогодні залучено 50 працівників та 5 одиниць техніки», – повідомив в. о. директора ЛКП «Зелений Львів» Богдан Москвяк.

Протягом 2011 року за підтримки Львівського міського фонду охорони навколишнього природного середовища у Львові проведено роботи по озелененню у парках «Знесіння», «Стрийський», «Скнилівський», а також завершено очистку водойм у парках «Піскові озера» та «Горіховий гай».

Як повідомили в адміністрації парку «Знесіння», у 2011 році із загального фонду бюджету було виділено 310 тис. грн. на благоустрій та утримання територій. З міського фонду охорони природного середовища виділено близько 250 тис. грн., зокрема на покращення санітарного стану територій – 100 тис. грн.; на очистку, облаштування берегів та прилеглої території озера «Малий кар’єр» – 150 тис. грн.; на проведення заходів боротьби з омелою білою – 60 тис. грн.

Нагадаємо, за результатами соціологічного дослідження «Якість життя у Львові», проведеного Центром вивчення громадської думки Інституту міста у жовтні 2011 року, 50% мешканців Львова вбачають позитивні зміни у стані паркових зон міста (похибка результату дослідження не перевищує 3,5%).

Довідка

У Львові налічується 21 парк: парк ім. І.Павла ІІ, «Знесіння», Парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького, Стрийський парк, «Високий Замок», «Снопківський», парк ім. Ів. Франка, «Залізна вода», «Скнилівський», «Горіховий гай», «Левандівський», «Личаківський», «Парк Студентів», «Боднарівка», «Піскові озера», Парк 700-річчя Львова, Зелена зона «Кортумова Гора», лісопарки «Білогорща», «Замарстинівський», «Погулянка», зелена зона «Майорівка», озеро «Левандівське», Пагорб Слави.

Два парки – «Знесіння» та парк Культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького мають свою дирекцію і окреме фінансування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *