Дві пожежі виникли на Львівщині через неправильну експлуатацію опалювальних пристроїв

|

Два випадки пожеж через недотримання правил експлуатації опалювальних пристроїв зафіксували сьогодні у Львівській області, повідомляє прес-служба головного управління МНС у Львівській області.

У першому випадку пожежа охопила дерев’яну господарську будівлю, що знаходиться в селищі Жирівське Жидачівського району. Тут фахівці зафіксували порушення правил пожежної безпеки при експлуатації котла на твердому паливі. Унаслідок пожежі вогонь знищив дах на площі 25 кв.м., перекриття на площі 10 кв.м., стіни на площі 5 кв.м., речі домашнього вжитку на площі 3 кв.м. та двері, пошкодив дах житлового будинку на площі 15 кв.м. Бійці МНС врятували господарську будівлю, житловий будинок та майно на суму 120 000 грн.

Другий випадок стався по вул. Комарова в місті Львові. Вогонь охопив горище двоповерхового цегляного житлового будинку. Причиною, за словами фахівців, стало порушення правил при експлуатації пічного опалення. Полум’я знищило покриття на площі 20 кв.м. та речі домашнього вжитку на площі 5 кв.м., а також пошкодило стіни на площі 5 кв.м. Пожежниками було врятовано майно на суму 500 000 грн.

Працівники МНС вкотре попереджають, що від справності опалювальних печей та електроприладів залежить не тільки збереження вашого майна, а й ваше життя. Тому дотримуйтесь простих правил пожежної безпеки при експлуатації печей і електроустаткування.

Перед початком опалювального сезону опалювальні прилади мають бути старанно перевірені й відремонтовані. Несправні опалювальні пристрої не повинні допускатися до експлуатації. Повітронагрівальні й опалювальні прилади повинні розміщуватися так, щоб до них був забезпечений вільний доступ для огляду й очищення. Очищення димоходів та печей від сажі потрібно проводити перед початком, а також протягом усього опа­лювального сезону.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *