Ринок «Південний» самостійно демонтує шість незаконних кіосків

|

До кінця цього тижня торгово-розважальний комплекс «Південний» добровільно демонтує шість торгівельних споруд, які частково зачіпають територію парку «Скнилівський». Про це сьогодні під час виїзного брифінгу повідомив генеральний директор ТРК «Південний» Роман Загірний.

Він зазначив, що демонтувати ці кіоски адміністрація ринку вирішила після того, як виїзна комісія природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міської ради зробила їм зауваження щодо некоректності розміщення цих споруд, які частково виходили на території даного парку.

«У так званий певний період часу ринок «Південний» поцупив клаптик парку, але не знищив. Оскільки Скнилівський парк знаходиться неподалік аеропорту, куди прибуватимуть фани, єврогості, тому його потрібно зробити найкращим у місті. Наразі його потрібно просто відновити в своїх межах і образі. Цей парк, який повернутий до обличчя ринку повинен бути окрасою цієї місцевості. Власне, тому ми звернулися до адміністрації ринку з тим, щоб вони усунули деякі недоліки, відновили його. Ринок пішов нам на зустріч. Це єдиний випадок у місті, коли підприємці добровільно демонтують незаконні споруди», – зазначила під час виїзду член постійної комісії Віра Лясковська.

Щоправда В.Лясковська висловила свої побоювання щодо позбавлення підприємців робочих місць, однак адміністратор торгового центру «Будмаркет» ринку «Південний» Микола Писарчук запевнив, що як альтернативу підприємцям надали у 1,5 рази більші приміщення у ТЦ «Будмакрет».

«Цей торговий центр був спеціально збудований для підприємців, кіоски яких ми зараз демонтуємо. Площа тих кіосків становила по 30 метрів, а площа магазинів у «Будмаркеті» становить по 70-80 кв. м., де передбачені усі умови. Згідно ціновою політикою торгового комплексу, орендна палата для цих підприємців залишиться незмінною», – сказав М.Писарчук.

Віра Лясковська також звернулася до Романа Загірного з проханням зробити за кошти адміністрації ринку проектну документацію щодо відновлення цієї частини парку, а також відновити його межі. «Огорожа має стати на своє місце, має бути посаджений цікавий ряд дерев. Тобто, затвердження меж парку та виготовлення державного акту – це перший етап. А другим етапом – потрібно зробити відпочинкову зону у парку», – сказала вона.

На що Р.Загірний сказав, що дані роботи будуть проведені навесні. «До кінця цього тижня ми демонтуємо ці шість кіосків, а вже навесні ми будемо відновлювати парк – розчищати, садити дерева, тощо. Думаю, що до Великодня усі роботи будуть зроблені. Зокрема паркан довжиною 150 метрів буде зміщений на 2,5 метри – до тротуару», – додав ген директор ринку «Південний».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *