ОСТАННІ НОВИНИ

Костюк допоможе пластунам відзначити 100-річчя українського скаутського руху

|

У серпні 2012 року на Львівщині відбуватимуться Національне скаутське Джемборі та Ювілейна міжнародна пластова зустріч. Львівська облдержадміністрація долучиться до організації відзначення 100-річчя українського скаутського руху, інформує прес-служба ЛОДА.

Управління з питань сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації працює над формуванням плану заходів із відзначення ювілею та звертається до громадських організації Львівщини та усіх зацікавлених з проханням подавати свої пропозиції щодо відзначення 100-річчя українського скаутського руху в управління з питань сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації (вул. Винниченка, 6, III поверх, електронна адреса [email protected]).

Також управління пропонуватиме постійній комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму Львівської обласної ради включити до плану заходів на 2012 рік ряд заходів із відзначення 100-річчя українського скаутського руху.

В свою чергу Головне управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації облдержадміністрації пропонуватиме постійній комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради погодити часткове фінансування на вищезазначені заходи.

Довідково:

Дату заснування пластового руху в Україні відлічують від часу складення першої пластової присяги у квітні 1912 року. З цього ж року скаутських рух поширився по всій території сучасної України.

У 2007 році Асоціацією Скаутів України, ВМГО „НСОУ “ПЛАСТ”, ВМГО “СІЧ”, ВМГО “СПОК” було засновано Всеукраїнську молодіжну громадську організацію “Національна організація скаутів України” (скорочена назва – ВМГО “НОСУ”), яку 2008 року було прийнято в члени Всесвітньої організації скаутського руху як представника України.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *