ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 80% мешканців Львівщини вважають Верховну Раду недієздатною

|

 На думку 79,5%  населення Львівщини, Верховна рада України найближчим часом не зможе вирішувати соціально-економічні проблеми держави. Про це свідчать результати опитування, оприлюднені політологом та головою Українського фонду «Громадська думка» Володимиром Подгорновим.

Загалом, на думку опитаних, політика органів центральної влади (президента, Верховної Ради і Кабінету міністрів) спрямована на формування і підтримку крупного капіталу. А на підтримку малозабезпечених, в основному, скеровані дії міської/сільської ради та міського/сільського голови.

Згідно з результатами дослідження понад ¾ опитаних (78,8%)  негативно оцінюють дії теперішньої влади в Україні. Значним є також відсоток тих, хто вагається в своїх оцінках щодо діяльності влади. Лише 6%  жителів Львівщини позитивно ставляться до влади загалом. Найбільш позитивне ставлення до органів влади в Україні простежується в обласному центрі  – 11,1% оцінюють позитивно.

Найкраще населення Львівської області ставиться до органів місцевого самоврядування (до міських/сільських голів,  міської/ сільської ради, районної ради, Львівської обласної ради).

Оцінюючи розподіл повноважень між обласною радою та облдержадміністрацією, більшість населення Львівщини віддала перевагу тому випадку, коли обласна рада формує виконавчі комітети (38,5%) або коли обласна рада та облдержадміністрація на  паритетних відносинах формують виконавчі комітети (24,4%).

Дослідження проводилось з  10 по 25 листопада 2011 року. Загалом, було опитано 1200 мешканців Львівської області віком від 18 років і старші.

Помилка репрезентативності дослідження  становить +/- 2,2%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *