ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині спостерігається зростання захворюваності на кір

|

У Львівській області в 2011 році спостерігається зростання захворюваності на кір. Зокрема, за 11 місяці цього року було зафіксовано 222 випадки захворювань, з яких 130 – у дітей. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної санітарно-епідеміологічної служби.

Найвища захворюваність спостерігається у Львові, Пустомитівському, Миколаївському, Турківському, Жовківському районах.

За віковим розподілом серед захворілих дітей: 3,2% – діти до одного року, 40,3% – 1-4 роки, 20,2% – 5-9 років, 13,7% – 10-14 років, 22,6% – 15-17 років. І 41,4% з числа усіх захворілих є особи старше 18 років.

Загалом ця хвороба зафіксована на 21 адміністративній території області.

Довідка

Кір характеризу­ється дуже швидким та легким розповсюдженням. Щоб заразитися кором, досить лише на декілька хвилин зайти до кімнати, де знаходиться хворий. Мали місце спостереження, що діти заражались, знаходячись у сусідній кімнаті і, навіть, в різних квартирах одного поверху. Миттєва зустріч з хворим на кір може призвести до захворювання.

Перші ознаки кору: кашель, підняття температури, кон’юнктивіт. Висипка починається на 3-5 день захворювання з голови, розповсюджується по тілу зверху вниз. Рання ознака – до появи висипки на тілі можна виявити плями на слизовій оболонці рота навпроти верхніх кореневих зубів.

   

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *