ОСТАННІ НОВИНИ

Костюк отримав непогану спадщину від Цимбалюка

Львівський портал

|

Сьоме-восьме місця поділили сусідні Львівщина й Тернопільщина (у них по 17,5 бала). Тернопільщиною Михайло Цимбалюк керував торік, а Львівщиною — цьогоріч, до ранку 2 листопада, коли на засіданні Кабміну Микола Азаров поскаржився Віктору Януковичу, що «дуже погані справи у Львівській області» і що «тут, Вікторе Федоровичу, істотні недопрацювання губернатора Цимбалюка М.М.». Прем’єр критикував губернатора за низькі темпи зростання у будівництві й за високі темпи збільшення заборгованості по зарплаті. Критика ця була настільки ж справедливою, як і вибірковою — у тому розумінні, що Микола Янович вибрав Михайла Михайловича і взявся його справедливо критикувати.

Певна річ, стан справ на Львівщині не найкращий, і до сказаного прем’єром можна додати те, про що він промовчав, очевидно, вважаючи неважливим для Януковича або просто неважливим, наприклад, лідерство регіону за рівнем вимушеної неповної зайнятості. У вересні 4,8% працівників Львівщини працювали в режимі неповного робочого дня (тижня) з економічних причин, а 0,5% взагалі були у відпустках без збереження зарплати (на період припинення виконання робіт), хоча в середньому в Україні ці показники були приблизно удвічі нижчі — відповідно 2,8 і 0,2%.

Ще одна хронічна проблема регіону — третє місце (після Києва й Київської області) за розмірами негативного сальдо зовнішньої торгівлі. Однак об’єктивну спадщину, яку залишив Цимбалюк своєму наступнику Михайлу Костюку, все ж таки не можна назвати дуже поганою порівняно зі станом справ у багатьох інших регіонах України. Зокрема, Львівщина за підсумками трьох кварталів увійшла до числа шести кращих регіонів за темпами зростання у промисловості й сільському господарстві (причому за останнім показником область піднялася на 16 рядків порівняно з попереднім рейтингом), посіла четверте місце за темпами погашення населенням боргів за ЖКП. Що ж стосується заборгованості по зарплаті, що за дев’ять місяців зросла на Львівщині майже на 2,2 млн. грн. і становила на 1 жовтня 66,2 млн. грн., то її Костюк, варто думати, істотно скоротить завдяки додатковій дотації на виплату зарплати. Як оголосив Азаров, розмір цієї дотації, що «уряд змушений направити в область», має становити понад 20 млн. грн.

Нижче подано зведену таблицю досягнень регіональних керівників
 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *