ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров обіцяє чорнобильцям пенсії по 5 тисяч гривень, рішення судів не виконуватимуться

Львівський портал

|

 Кабінет міністрів прийняв рішення про збільшення пенсій ліквідаторам аварії на ЧАЕС, ліквідатори першої групи отримуватимуть 5000 гривень, другої групи – більше 4500 тисяч гривень на місяць, заявив прем`єр-міністр Микола Азаров.

“Для ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції-інвалідів 1-й групи ми значно підвищили пенсії, вони будуть вищі, ніж 5 тис. гривень на місяць; інвалідів 2-й групи – 4,5-4,9 тис. гривень. Це те, на що ми, зваживши свої можливості, можемо піти”, – сказав Азаров.

Разом з тим прем`єр підкреслив, що держава не має зараз можливості виконати всі ті судові позови, які їй пред`явлені.

“Це шлях не тільки в нікуди, а шлях до фінансової катастрофи, і тут наша позиція однозначна: що можемо для людей – ми робимо, а все, що загрожує підривом фінансової стабільності держави, – на це піти ми не можемо”, – продовжив Азаров.

Він зазначив, що за деякими рішеннями судів нараховано пенсії порядку 8-12 тис. гривень.

“Чи може наша пенсійна система, виходячи із принципів, насамперед, соціальної справедливості, забезпечити виплату ось такої пенсії в такому розмірі? (І це) при середньому рівні зарплати в країні 2 500 гривень, може бути середня пенсія вища від рівня середньої заробітної плати? Для будь-якого економіста таке питання видається абсолютно абсурдним, тому що пенсія – це похідна від заробітної плати”, – сказав Азаров.

З його слів, єдиним шляхом збільшення пенсії є підвищення продуктивності праці, збільшення обсягів виробництва, зростання ВВП і відрахувань від заробітної плати й, відповідно, збільшення відрахувань до Пенсійного фонду.

Нагадаємо, раніше віце-прем`єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко також заявив, що в державному бюджеті немає грошей для того, щоб задовольнити всі вимоги пільгових категорій населення (чорнобильців, афганців та інших), які проводять масштабні протести в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Маріїнському парку напроти будівлі Кабміну відбулася сутичка між правоохоронцями та протестувальниками.

Раніше беркутівці не дозволили мітингувальникам перекрити вул. Грушевського навпроти будівлі Кабміну.

Ще до акції перед Кабміном почали поспіхом встановлювати паркан, міцно укріплений бетонним фундаментом – на зразок огорожі, якою нещодавно відгородилися депутати Верховної ради.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *