ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарня швидкої допомоги отримала від Японії 100 тис дол. на нове обладнання

Львівський портал

|

Львівська комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги отримала нове сучасне обладнання від японського уряду на суму майже 100 тис дол. США на. Нове обладнання встановлене у зеленій зоні приймального відділення і ним уже користується медичний персонал лікарні. Про це сьогодні під час виїзного брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

За його словами, кошти на обладнання лікарня отримала в рамках Програми безвідплатної допомоги у Проектах людської безпеки «Кусаноне», що спрямована на підтримку проектів, представлених неурядовими організаціями та іншими неприбутковими установами.

«Оскільки можливості бюджету в галузі охорони здоров’я надзвичайно обмежені, ми постійно працюємо над тим, щоб залучити позабюджетні кошти від фізичних та юридичних осіб. Так, у 2009 році лікарня подала заявку на отримання грантової допомоги від уряду Японії за проектами «Кусаноне» для придбання сучасного медичного устаткування для приймального відділення. Цей грант лікарня виграла і вже у березні цього року був підписаний відповідний контракт», – розповів Володимир Зуб.

У рамках даного проекту, за його словами, було закуплено дев’ять сучасних апаратів, серед яких гематологічний аналізатор, апарат для гемоплазмоферозу, відсмоктувач хірургічний, стіл операційний, монітор для пацієнта, електроніж хірургічний, електрокардіограф, цистоуретероскоп та бронхофіброскоп. «Станом на сьогодні ми отримали все обладнання крім бронхофіброскопу. Його мають доставити до кінця грудня цього року. Наразі обладнання розміщене у зеленій зоні приймального відділення, а згодом деякі апарати будуть переміщені у червону та жовту зони, адже зараз там тривають ремонтні роботи», – зазначила завідувач приймального відділення Ірина Мельник.

Оглянути нове обладнання приїхав Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Саката Тоічі. Під час оглядин С.Тоічі вручив медичному персоналу сертифікат на придбане обладнання і ламаною українською висловив сподівання, що нове обладнання допоможе людям, які звернуться за допомогою у цю лікарню. Також Саката Тоічі подякував українському народові за надану підтримку під час цьогорічного землетрусу в їхній країні.

Нагадаємо, приймальне відділення лікарні швидкої допомоги після капітального ремонту відкрили в січні 2010 року. Приймальне відділення відремонтували та обладнали за всіма європейськими стандартами. Тут запроваджується новий, європейський, стандарт надання невідкладної допомоги, за яким людина звертається на перший поверх і тут отримує всю невідкладну допомогу. А вже у профільні відділення, які розташовані на різних поверхах будівлі, поступає безпосередньо на лікування.

За словами Володимира Зуба, цього року в охорону здоров’я Львова вдалося залучити близько 10 млн доларів США позабюджетних коштів, а минулого року – 12 млн.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *