ОСТАННІ НОВИНИ

В Укрзалізниці переконують про наявність квитків на кінець грудня

Львівський портал

|

Незважаючи на сплеск ажіотажного попиту на передноворічні залізничні квитки в західному напрямку минулого тижня, на сьогоднішній день Укрзалізниця повідомляє про наявність вільних місць на всі дати останнього тижня грудня .

Як повідомили «Коментарям» у прес-службі відомства, станом на ранок сьогоднішнього дня на потяги львівського напрямку (Київ-Львів, Київ-Ужгород, Київ-Ковель, Київ-Чернігів) у вільному продажі була така кількість квитків: на 26 грудня – 845 місць, на 27 грудня – 771, на 28 грудня – 367, на 29 грудня – 127, на 30 грудня – 13.

Також зараз розглядається можливість призначення додаткових поїздів до Ужгорода, Івано-Франківська, Сімферополя, Луганська, Донецька та інших міст.

Пасажирам рекомендується завчасно планувати поїздки і по можливості вибирати для поїздок залізницею не тільки вихідні, а й будні, а в передсвяткові дні виїжджати не тільки у вечірній час.

«Ми розуміємо, що більшості пасажирів зручно виїжджати поїздом в п´ятницю ввечері. Але вивезти, скажімо, з Києва, в один день, в один час, фірмовими поїздами всіх на нижніх полицях у купе – неможливо. До того ж, через такі «ривки», коли на свята в рази зростає пасажиропотік, а в інший період потяги курсують напівпорожніми, залізниці України несуть величезні витрати», – пояснив перший заступник начальника головного пасажирського управління Укрзалізниці Ігор Бреус.

Туристичні фірми, за словами Бреуса, в передноворічний період поки неохоче співпрацюють з українськими залізницями в питанні замовлення поїздів, а не тільки оформлення окремих групових заявок на перевезення. Втім, і самі групові заявки туристичні фірми оформляють неактивно – показник цього року поки що становить 20% від торішнього. А заявок на призначення додаткових поїздів на окремих певні маршрути в цьому році взагалі не надходило.

«Ми очікуємо від співпраці з турфірмами не стільки прибутку, скільки покриття експлуатаційних витрат. Якщо працівники туристичної сфери заздалегідь готуватимуть заявки для формування поїздів, Укрзалізниця надасть рухомий склад. І для пасажирів це не коштуватиме дорожче порівняно з іншими туристичними трансфертами», – зазначив Ігор Бреус.

Існує ще один фактор, який здатний істотно змінити плани пасажирів – погодний. Гідрометеоцентр вже повідомив, що Новий рік Україна може зустріти без снігу і з підвищеною температурою повітря. У такому випадку, масові поїздки в Карпати можуть бути скасовані пасажирами, і попит виникне вже на потяги південного напрямку.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *