ОСТАННІ НОВИНИ

Жоден із перевірених зразків м’ясопродукції не відповідає вимогам - Дежспоживстандарт

Львівський портал

|

Державна інспекція з питань захисту прав споживачів провела лабораторні дослідження якості м’ясо-молочної продукції, яку отримують споживачі. За результатами перевірки відібраних зразків, жоден з продуктів не відповідає державним стандартам. Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Зокрема, за результатами лабораторних досліджень встановлено, що м’ясна продукція, яка була відібрана для проведення експертизи (а це декілька видів вареної ковбаси вищого ґатунку), не відповідає державним стандартам.

«Після лабораторних досліджень у всіх випадках виявлено невідповідність стандартам, зокрема виявлено вміст барвників, сої, перевищення рівня вологи. У нашому випадку можна сказати, що це обман споживачів», – підкреслив голова Держспоживстандарту Сергій Орєхов, додавши, що матеріали перевірок також будуть передані до правоохоронних органів. За його словами, послаблення контролю за якістю продукції на вітчизняному споживчому ринку відбулося і через відсутність державного фінансування на здійснення лабораторних досліджень щодо якості продукції. Він повідомив, що у жовтні поточного року вперше за останні роки на лабораторні дослідження виділено з державного бюджету 1,7 млн. грн., а в держбюджеті 2012 року передбачено 24 млн. грн., що, за його словами, дозволить Держспоживстандарту активізувати роботу із захисту прав споживачів, здійснюючи контроль за ринком та виявляючи недобросовісних виробників.

Крім того, за словами Сергія  Орєхова, всі порушники, починаючи від виробників і закінчуючи реалізаторами, будуть «вивішені» на нашому сайті – це свого роду «чорний список», щоб споживачі знали, бачили недобросовісних виробників та реалізаторів товару.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *