ОСТАННІ НОВИНИ

Земельна реформа для України – це потреба часу, вважає Олег Баран

Львівський портал

|

На сьогодні земельна реформа для України – це потреба, яка назрівала  роками, причому без прийняття закону «Про ринок земель» ця реформа неможлива. У цьому переконаний депутат Львівського обласної ради від Партії регіонів,  член депутатської комісії розвитку села та АПК Олег Баран, повідомляє прес-служба Львівської міської організації Партії регіонів.

«Основні зауваження до статей закону  «Про ринок земель» повністю враховуються.  Адже над цим документом працюють фахівці. Тому закон передбачає потреби людей, які мають стосунок до земельних питань», – наголосив Олег Баран.

Відтак, переконаний обласний обранець,  наразі навколо земельного питання  відбуваються, здебільшого, «політичні агонії». «Закон досі на стадії робочого документу. Тому якщо є конкретні зауваження до певних статей, їх треба  формулювати у конкретні пропозиції. А не говорити, що все  погано і  на цьому крапка», – підкреслює  член депутатської комісії розвитку села та АПК.

Щоб не було спекуляцій на ринку землі, каже Олег Баран, планується, що у перший рік після придбання ділянки  на її перепродаж  накладатиметься 100% державне мито від нормативної оцінки.

Селяни непокояться, що їхню землю скуплять іноземці та олігархи. «Робитиметься все, аби не допустити  надмірної концентрації земель в одних руках», – продовжує Олег Баран.  За його словами, є інформація про те, що норму щодо продажу земель в одні руки зменшать від прописаних у проекті 2,1 тисячі гектарів – до 300 гектарів.

У такій ситуації, переконаний Олег Баран, поспішати  не варто. Але слід розуміти, що після прийняття закону «базару»  землі не буде.  Обезземелювати селян  нікому непотрібно. Перш за все,  мова йде про запровадження прозорого ринку, наведення порядку у земельній сфері.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *