ОСТАННІ НОВИНИ

Новий стадіон у Львові також виявився щасливим для збірної України

Львівський портал

|

«Арена Львів» підтвердила реноме Львова як «фартового» міста для футбольної збірної України – в першому матчі на новому стадіоні підопічні Олега Блохіна перемогли збірну Австрії 2:1.

Слово «фарт» тут пасує чи не найліпше, бо гол Марка Девіча на доданих хвилинах інакше як щастям назвати не можна. Адже на момент українська команда не лише пропустила м’яч у свої ворота, а й залишилася удесятьох після грандіозної бійки в центрі поля, наслідком якої стало вилучення Кучера. У захисника «Шахтаря» здали нерви після того, як австрійці грубо обійшлися з його одноклубником Ракицьким. Мало того, кривдник ще й поплескав Ракицького по обличчю, що українці потрактували як удар і вимагали вилучити гравця збірної Австрії. Спалахнули пристрасті, дійшло до невеличких сутичок і картку також отримав Кучер. Але його це не зупинило і за розмови із арбітром він тут же побачив і червону картку.

А після цього українці мали шанс пропустити ще з кілька разів упродовж 10 хвилин. Господарі Євро-2012 явно втратили нитку гри і упродовж деякого часу грали на відбій. На щастя, гості не скористалися жодною із нагод – в деяких випадках блискуче зіграв Дикань, а в деяких щастя таки було на нашому боці.

І лише в доданий час, коли стадіон вигнав збірну на останній штурм, Назаренко, Гусєв та Девіч розіграли прекрасну триходівку. Назаренко увійшов у карний майданчик і всі чекали, що він проб’є сам. Але хавбек «Таврії» не пошкодував м’яча для Гусєва. Той трішки пройшов флангом і віддав просто на ногу Девічу, котрий позбувся опіки захисників під воротарським майданчиком і в один дотик доправив м’яча в сітку воріт.

Підбиваючи підсумок можна сказати, що уболівальники побачили два різні тайми і дві різні збірні. У першому цілком рівна гра, з невеликою ігровою перевагою українців і не менш гарним голом у виконанні Алієва та Мілевського. Друга половина – низка замін і категорична зміна рисунку гри у гірший бік.

Також слід відзначити, що гра не була товариською у класичному розумінні, бо австрійські футболісти мали не меншу мотивацію, ніж українці – це була перша гра нового головного тренера і кожен з футболістів хотів показати себе з якнайкращого боку. Тому легкого спарингу не вийшло. Часу до Євро-2012 залишається все менше і Блохін має все менше часу, аби з оцих двох команд сконструювати боєздатну машину. Адже ми всі сподіваємося, що Україна на Євро-2012 не обмежиться матчами групового турніру. І сподівання ці геть не безпідставні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *