ОСТАННІ НОВИНИ

Податківці Львівщини виявили майже три тисячі неоформлених працівників

Львівський портал

|

З метою упередження порушень податкового законодавства під час виплати доходів громадянам податковою службою області цього року перевірено 431 суб’єкт господарювання (як фізичних, так і юридичних осіб). Порушення встановлені в кожному випадку, і як наслідок, донараховано 6,9 млн. гривень податку з доходів фізичних осіб та штрафних санкцій. До бюджету додатково надійшло 4,5 млн. грн. Про це інформує сектор взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

Зокрема, в ході перевірок було зафіксовано факти використання праці 2853 неоформлених працівників. Матеріали щодо 46 суб’єктів господарювання, де були виявлені такі порушення, скеровані до Територіальної інспекції праці. Матеріали із результатами перевірок 93 підприємств перебувають в прокуратурі, де вирішується питання щодо порушення кримінальних справ. 12 кримінальних справ вже порушено.

На сьогодні у Львівській області налічується близько 60 тис. суб`єктів підприємницької діяльності – фізичних та юридичних осіб, які мають найманих працівників та виплачують доходи у вигляді заробітної плати. Із них 50% виплачують заробітну плату на рівні мінімальної або нижче. Тобто, частина заробітної плати виплачується у «конвертах».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *