ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця тижня облаштують площу під пам’ятник Івасюкові

Львівський портал

|

До кінця тижня планують закінчити благоустрій на майданчику біля майбутнього пам’ятника композиторові Володимиру Івасюку. Площу, де буде встановлено пам’ятник, замощують гранітною плиткою та мозаїкою у формі гітари. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Роботи з благоустрою території виконує Галицька районна адміністрація. На ці потреби з міського бюджету виділено 175 тис. гривень.

Планується, що монумент буде встановлений на монолітній кам’яній брилі, а  навколо пам’ятника з мозаїки та гранітної плитки буде викладено декоративну гітару, довжиною близько 45 м.

 «Зараз ми закінчуємо мощення гранітної плитки. Всього гранітною плиткою буде замощено 25 м.кв., також мощення виконується маленькою мозаїчною шашкою, замощено буде 250 м.кв. Зараз всі матеріали вже завезені. За умови хорошої погоди, роботи будуть закінчені в суботу», –  повідомив начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Роман Белень.         

«Зараз на об’єкті працює близько 30 чоловік. Є певні складнощі у мощенні мозаїки, по-перше вона виготовлена з колотого каменю і дуже важко прилаштувати один камінчик до одного, по-друге вона дуже міленька, всього 55 сантиметрів. Але якщо буде добра погода, то до суботи роботи будуть завершені», –  повідомив директор будівельної фірми «Арка-пік» Павло Гаврилюк.

Нагадаємо, що ініціатором встановлення пам’ятника Володимиру Івасюку був Святослав Вакарчук. 6 серпня 2010 року було затверджено проект пам’ятника. Він буде встановлений на пр. Шевченка, 7-9.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *