ОСТАННІ НОВИНИ

«Миколаївцемент» планує збудувати новий завод за 330 млн євро

Львівський портал

|

Керівництво ВАТ «Миколаївцемент» планує збудувати новий завод за 330 млн євро. Про це повідомив генеральний директор-голова правління товариства Гюнтер Сметана під час зустрічі з головою Львівської облдержадміністрації Михайлом Костюком.

За його словами, в даний час вони працюють над великим інвестиційним проектом. Цей проект передбачає заміну заводу на новий, збільшення економічної потужності та переміщення заводу у кар’єр, де видобувається сировина. Таким чином буде усунутий будь-який шумовий та екологічний вплив на навколишнє середовище.

«У нас є два основні акціонери: Європейський банк реконструкції та розвитку та група «Лафарж». Основним завданням є переконати їх в тому, що потрібно інвестувати 330 млн.євро у новий завод», – зазначив Гюнтер Сметана.

На новому заводі працюватиме близько 300 осіб, що є менше ніж на сьогодні. За словами Гюнтера Сметани, для покращення цієї ситуації та створення нових робочих місць розробляється проект бізнес-парку на території старого заводу, де люди зможуть розпочати свій бізнес. 

Своєю чергою директор з правових питань та зв’язків з органами державної влади та місцевого самоврядування ВАТ «Миколаївцемент» Юлія Андрусів зазначила, що для згоди у фінансовій підтримці інвестиційного проекту основних акціонерів, слід розширити резерви, довести, що є достатньо запасів сировини для виробництва цементу. Михайло Костюк запевнив керівництво ВАТ «Миколаївцемент», що Львівська облдержадміністрація максимально сприятиме вирішенню основних проблем заводу.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *