ОСТАННІ НОВИНИ

Наприкінці тижня очікують сильну магнітну бурю

Львівський портал

|

На видимій частині Сонця з`явилася група небезпечних плям. Їх кілька десятків. Це скупчення плям, яким дали номер 1339, в рази перевершує розміри Землі.

Плями видно не тільки в любительські телескопи, але й в об`єктиви цифрових фотокамер.

Зафіксовані вони були обсерваторією сонячної динаміки США у четвер 3 листопада. Тоді на світилі стався спалах Х-класу, який супроводжувався потужним викидом корональної маси.

Ця маса мала швидкість близько 1 млн. км/год і важила кілька мільярдів тонн. Але гігантський “плювок” світила до цих пір не досяг Землі.

Вектор вибуху був спрямований у напрямку Венери. Проте спалах поруч викликав масовий збій радіокомунікацій на нашій планеті, повідомило NASA.

За розрахунками Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, до кінця цього тижня, зона 1339 повільно зміститься до точки, яка направлена до Землі.

Саме тому на нашій планеті очікується серія магнітних бур. За прогнозами астрономів, вони не вщухнуть протягом двох тижнів.

Якщо ж подивитися на карту світила, де позначені активні плями, то можна побачити, що Сонце готове обстріляти Землю відразу з семи “знарядь” – саме стільки налічується небезпечних зон, готових ось-ось обрушити на нас тонни корональної маси.

 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *