ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні львівські пластуни утворять живий ланцюг

Львівський портал

|

Сьогодні Пласт в Україні готується до відзначення свого 100-річчя – визначної дати в  історії не тільки організації, але й України. І акцією «Листопадовий зрив» львівські пластуни розпочинають святкувати столітній ювілей. про це повідомляє прес-служба Львівського Пласту.

Відзначення «Листопадового зриву» відкриє тереновий квест для старшого юнацтва віком 14-16 р. Він розпочнеться 31 жовтня у Італійському дворику о 15:00 і триватиме до 19:00.

Завдання квесту побудовані на історичній тематиці. Під час гри пластунам доведеться торгуватися з «євреями», проявити ораторські здібності, пильність.

Наступний пункт проведення «Листопадового чину» – вимарш пластунів, що відбуватиметься 1 листопада о 17:20. Маршрут розпочнеться на вул. Університецькій, Листопадового Чину, далі вихід на вул.Городоцьку і по Шевченка. Опісля, кожен пластун вшанує пам`ять про загиблих вогнем лампади, яку вони запалять в честь вояків УГА та всіх, хто боровся за волю й долю України.

Близько 19.00 вимарш повернеться до пам`ятника І.Франку, де в 19.15-19.25 пластуни утворять живий ланцюг, який буде побудований по вул. Листопадового Чину попри парк І. Франка. Опісля – вшанування загиблих хвилиною мовчання.

Тереновий квест для молодшого юнацтва, віком 12-14 р. відбудеться 5 листопада. Команди будуть стартувати на площі Ринок о 10:00, змагання триватимуть до 13:00.

Ватра, приурочена Листопадовому Зриву, відбудеться 5 листопада. Звучатимуть пісні в пам`ять тих, які без страху віддавали своє життя, долю й волю за рідну Україну.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *