ОСТАННІ НОВИНИ

Україні пророкують епідемію кору в 2012 році

Львівський портал

|

Представництво Всесвітньої організації охорони здоров`я в Україні допускає зростання захворюваності на кір в Україні в 2012 році. Про це повідомив заступник голови представництва ВООЗ Ігор Поканевич.

З його слів, у країнах Європи вже спостерігається зростання захворювання на кір. Так, за перші 7 місяців 2011 року там зареєстровано понад 26 тис. випадків кору, що в 3,76 разу більше, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому найбільшу кількість випадків зареєстровано у Франції – понад 14 тис.

І.Поканевич зазначив, що зростання захворюваності пов`язано із циклічністю кору, що активізується приблизно раз на 6 років.

Він додав, що в 2005 році в Україні було зареєстровано найбільше випадків кору в європейському регіоні – 83% випадків від загальної кількості.

“Зважаючи на те, що кір має… циклічність близько 6 років… на 2012 рік може бути так званий пік цього захворювання”, – зазначив Поканевич.

Він додав, що на 2012 рік у зв`язку із проведенням в Україні чемпіонату Європи з футболу очікується багато вболівальників і туристів з Європи, що є додатковим чинником ризику.

Поканевич повідомив, що європейські країни вживають подальших заходів для зниження захворюваності: доведення вакцинації населення від кору до 95%, поліпшення доступу до вакцин для людей, які раніше не прищеплювалися від кору, і інформаційно-роз`яснювальна робота.

За даними Міністерства охорони здоров`я, цього року в Україні спостерігається низький рівень захворюваності на кір: зареєстровано 134 випадки, при цьому 93% з них – у Західній Україні.

Для порівняння міністерство навело дані, згідно з якими, в 2005-2006 роках в Україні на кір занедужали 45 116 людей.

За даними головного фахівця Управління громадського здоров`я й санітарно-епідеміологічного благополуччя населення МОЗ Сергія Платова, зараз міністерство вже закупило близько 1 млн доз трикомпонентної вакцини (1 укол для щеплення від кору, краснухи й паротиту), які будуть використовуватися для щеплень дітей. Вперше дітей прищеплюють в 1 рік, повторне щеплення – в 6 років.

Нагадаємо, на початку третьої декади липня в селі Лище Луцького району Волинської області кір було клінічно підтверджено в 10 дітей віком від 2 до 14 років. Головний лікар Луцької міської й районної санітарно-епідеміологічної станції Іван Ульчак констатував нестачу вакцини проти кору, що призвело до захворювання дітей у селі.

Українські новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *