ОСТАННІ НОВИНИ

Відкриття стадіону відбулося не в українському дусі – Панькевич

Львівський портал

|

«Арену Львів» було збудовано за кошти української держави, однак відкриття стадіону відбулося не в українському дусі. Про це заявив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, коментуючи відкриття львівського стадіону для проведення Євро-2012, інформує прес-служба ЛОР.

«На жаль, не відбулося урочистого освячення новозбудованого стадіону, як це заведено в нас за християнською традицією, а на відкритті навіть не звучав Державний гімн, – зазначив Олег Панькевич. – Львівська обласна рада не була долучена до організації урочистого відкриття стадіону, тому ми не впливали на сценарій, але бачимо, що він був написаний цілком в дусі тих шоу, які заполонили український медіапростір. Так би не мало бути, бо це була не приватна вечірка, а відкриття споруди, збудованої за народні гроші».

Олег Панькевич зазначає, що позитивним є те, що Львівщина отримала 14 млрд. гривень для забезпечення підготовки об’єктів інфраструктури для проведення Євро-2012, зокрема 2,5 мільярди на будівництво стадіону.

«Та на жаль, на відміну від європейської практики підготовки до таких чемпіонатів, на Львівщині майже не було залучено коштів інвесторів, – каже голова обласної ради. – Невиправданим є також неодноразове зростання кошторисної вартості будівництва: вартість стадіону від початку будівництва зросла втричі, а вартість реконструкції аеропорту за останній рік зросла на понад 1 мільярд гривень. Бачимо, що бюджетні кошти не надто економили…

Залишається відкритим питання використання об’єктів інфраструктури, передусім стадіону, після завершення чемпіонату. Чи будуть його використовувати за призначенням, яким коштом утримуватимуть?

Але вже нині можна говорити, що очікування мешканців Львівщини стосовно створення нових робочих місць не виправдалися. На будівництві стадіону та реконструкції аеропорту працюють фірми з іншої області, а це не сприяє наповненню бюджету Львівщини».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *