ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині СБУ викрила схему контрабанди комплектуючих до колій

Львівський портал

|

Працівники СБУ викрили протиправну схему незаконного ввезення в Україну комплектуючих для ремонту залізничних колій на суму майже 3 млн. грн.. Про це повідомили у прес-службі УСБУ у Львівській області.

Оперативниками встановлено, що протягом 2008-2009 років через МАПП „Краковець-Корчова” з Республіки Польща в Україну контрабандним способом з використанням підроблених документів переміщено вантажів чавунних литих анкерів для кріплення залізничних колій до бетонних шпал на загальну суму 2 млн. 942 тис. грн. Для митного оформлення анкерів, що перевозились 58-ма вантажівками, були подані документи, які містили неправдиві відомості щодо отримувачів товарів. Фізичні особи, на адресу яких нібито слідували вантажі, насправді не здійснювали зовнішньоекономічної діяльності або не існували взагалі.

В подальшому, з метою власного збагачення зловмисники реалізовували контрабандний товар державному постачальному підприємству Укрзалізниці за завищеною вартістю через одну з місцевих комерційних структур.

Враховуючи те, що вантажі чавунних анкерів переміщені на митну територію України контрабандним способом, Управлінням СБУ у Львівській області за даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда).

Триває слідство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *