ОСТАННІ НОВИНИ

Площу Трьох синагог впорядкують за проектом берлінських архітекторів

Львівський портал

|

У Львові втілюватимуть проект впорядкування площі Трьох синагог. Автором проекту є група архітекторів з Берліну – Франц Решке, Пауль Решке та Фредерік Шпінгер. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, у Львові 2010 року було проведено міжнародний конкурс на найкращу ідею щодо впорядкування та вшанування місць, пов`язаних з єврейською історією. Йшлося про впорядкування трьох місць: біля руїн синагоги «Золота Роза», біля пологового відділення на вул. Рапопорта, де зараз є зелена зона (там був старий єврейський цвинтар), а також територія колишнього Янівського концтабору.

«Оцінювати конкурс погодились найкращі архітектори з усього світу – це і США, і Швейцарія, і Німеччина. А також відомий у Львові архітектор з Ізраїлю – Сергій Кравцов. Однією з основних умов конкурсу є можливість подальшої реставрації руїн синагоги «Золота Роза», – повідомила експерт GIZ Іріс Гляйхман.

Переможцями конкурсу в трьох номінаціях стали групи архітекторів з різних країн світу. Зокрема найкращий проект з впорядкування площі Трьох синагог представили архітектори з Берліну. Архітектор Роніт Лоброзо з Єрусалиму (Ізраїль) переміг у підконкурсі на впорядкування території колишнього єврейського цвинтаря на вулиці Рапопорта, найкращий варіант архітектурного вирішення території колишнього Янівського концтабору розпрацювала група архітекторів зі Сполучених штатів Америки – Мінг-Хо, Цеанта ля Гранже, Вей Гуант.

Планується, що проект буде реалізований у співпраці Львівської міської ради, підприємців, що мають бізнес на площі Трьох Синагог, та інвесторів, які зацікавленні в увічненні пам’яті єврейського минулого.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *