ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині Антимонопольний припинив 176 порушень законодавства про захист економічної конкуренції

Львівський портал

|

За 9 місяців 2011 року Львівське відділення АМКУ здійснило провадження у 120 справах та припинило 176 порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Як і в минулому році найбільшу частину з них складають зловживання монопольним становищем на ринку – 68. Про це повідомили у прес-службі Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Відділення надалі виявляє та припиняє антиконкурентні дії органів влади, самоврядування та управління. Протягом звітного періоду припинено 61 порушення цього виду.

Спеціалісти Відділення здійснили 79 перевірок, за результатами яких розпочато розгляд 58 справ та надано 12 обов’язкових для розгляду рекомендацій щодо запобігання порушенням конкуренційного законодавства.

Також зберігався високий рівень довіри громадськості до Львівського ТВ Комітету – розглянуто 183 звернення з приводу порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Цього року до Відділення надійшло набагато більше скарг щодо надання неякісних житлово-комунальних послуг, аніж було зафіксовано у попередні роки. Скаржаться на роботу комунальних підприємств мешканці Львова, а також і районів області.

Істотна увага приділялась ринкам житлово-комунальних послуг.  Всього виявлено та припинено 21 зловживання монопольним (домінуючим) становищем саме на цьому ринку. За результатами розгляду справ щодо порушень у житлово-комунальній сфері притягнуто до відповідальності комунальні підприємства, серед яких ПАТ «Львівгаз», ЛМКП «Львівтеплоенерго», ЛМКП «Львівводоканал», ТзОВ «Енергія Новий Розділ», ТзОВ «Енергія Новояворівськ», ЛКП «Залізничнетеплоенерго», ЛКП «Левандівка».

Одним з пріоритетних напрямків діяльності органів Антимонопольного комітету України є виявлення та припинення порушень у сфері державних закупівель, особливо це стосується розслідування змов під час їх проведення. Відділення прийняло рішення у 6 справах, які стосувалися спотворення результатів торгів.

Також Відділення припинило 10 випадків оманливої реклами товарів і послуг. Найчастіше порушення недобросовісної конкуренції зустрічаються у рекламних вивісках аптечних мереж, а також у сфері банківських послуг.

За 9 місяців 2011 року припинено 23 порушення у вигляді неподання інформації, подання інформації в неповному обсязі.

Відділення і надалі дотримується політики посилення відповідальності порушників законодавства про захист економічної конкуренції: загальна сума накладених штрафів склала понад 611тис.грн. Економічний ефект припинених порушень становить понад 1млн. 243тис.грн.

„У своїй діяльності Львівське відділення Антимонопольного комітету України першочергову увагу приділяє посиленню реального впливу вжитих ним заходів на стан конкуренції в економіці, рівень добробуту громадян, забезпечення дієвого захисту законних прав та інтересів підприємців і споживачів”, – зазначив з цього приводу Голова відділення Ігор Коломієць.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *