ОСТАННІ НОВИНИ

Діти львівських шкіл запустили в небо сотню різнокольорових кульок

Львівський портал

|

У Львові стартувала дводенна ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Від сталої школи до сталого суспільства». В рамках конференції відбулася дитяча акція «Парад повітряних кульок»: понад сто учнів львівських шкіл запустили у небо кульки із привітаннями для світу та повідомленнями про проект «Перші проліски». Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Також вчора відбулось завершення формування алеї-дружби біля «Школи радості» (вул. Пулюя,10).

«Ціль цього проекту – обмін досвідом. Передбачалося, що досвідом ділитимемось ми. Але мушу сказати, що багато цікавого ми можемо запозичити від наших українських колег. У нас екологічна освіта впроваджена як окремий курс, а у львівських садочках вона є інтегрованою. Я вражений тим, що було зроблено», – зауважив контент-менеджер проекту «Перші проліски» Рууд Маршалл (Нідерланди).

Нагадаємо, у березні 2009 року у Львові стартував дворічний українсько-голландський проект екологічного спрямування «Перші проліски». Його учасниками з української сторони є Франківська районна адміністрація та шість освітніх закладів району: ЛСШ «Надія», СЗШ «Школа радості», СЗШ «Джерельце», НВК «Малюк», ДНЗ №№ 37, 134.  З боку Нідерландів у ньому бере участь «Центр сталого розвитку». Фінансова підтримка проекту здійснюється Програмою Matra Міністерства закордонних справ Нідерландів.

У 2009 р. делегації освітян району, в рамках проекту, тричі відвідали Нідерланди. Голландська сторона презентувала кілька навчальних закладів, екологічний центр та організувала зустріч з освітянами.

Делегації з Нідерландів  неодноразово відвідували Львів з метою знайомства з пілотними навчальними закладами, проведенням майстер-класів та обговоренням проекту концепції сталого розвитку.

Проект «Перші проліски» стартував у Франківському районі, але у 2009-2010 рр. у м. Львові взяли участь у І-й та ІІ-й Міжнародних конференціях  педагоги  установ освіти Львова, Львівської області та десяти областей України: Вінницької, Волинської, Закарпатської Луганської, Тернопільської, Сумської, Харківської, Черкаської, Чернівецької областей та АРК Крим.

Протягом 2009-2011 років педагогами пілотних шкіл були розроблені методичні матеріали з екологічного виховання, розроблені екологічні стежини, обговорено проект концепції сталого розвитку, для подальшого опрацювання його на конференції, розроблено щоденник спостережень та коробки-бокси на допомогу педагогам при вивченні тем екологічного спрямування.

Схожий проект уже був успішно впроваджений в Естонії.

У вересні  2010 року було відкрито екологічний центр на базі СЗШ «Школа радості» (вул. Пулюя, 10), в якому зібрано усі напрацювання пілотних закладів у рамках проекту: методичні розробки на допомогу вчителям та вихователям з екологічної тематики, сформовано бокси із навчально-методичним обладнанням, до розроблених тем. Педагоги мають змогу отримати наявну літературу та обладнання для використання у навчально-виховному процесі.

14-16 вересня 2011 року в рамках Міжнародного екологічного проекту сталого розвитку «Перші проліски» відбувся робочий візит делегації директорів з Нідерландів. За участю керівників пілотних шкіл Франківського району та директорів з Нідерландів було відкрито алею українська-голландської дружби: було висаджено дерева та кущі (магнолії, ялини,  калини) на території  СЗШ «Школа радості» (вул. Пулюя, 10).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *