ОСТАННІ НОВИНИ

З України намагалися незаконно вивезти 11-річного хлопця

Львівський портал

|

Вчора ввечері прикордонники Мостиського загону попередили спробу вивезення за межі України дитини за допомогою підроблених документів. Про це повідомляє прес-служба Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Зокрема, у пункт пропуску «Краківець» прибув мікроавтобус марки «Мерседес» під керуванням громадянина України та двома пасажирами. На паспортний контроль інспектору прикордонної служби було подано закордонний паспорт жінки та проїзний документ дитини 2000 року народження, з якою вона подорожувала. Додатково на паспортний контроль було пред’явлено доручення від батьків для виїзду їх дитини за кордон. Дане доручення було видане приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу. Однак, у прикордонників виникли підозри у законності отримання даного доручення.

У ході проведення фільтраційних заходів було встановлено, що на момент видачі доручення, батько дитини на території України не знаходився. У подальшому, під час перевірки поданої «Заяви» у єдиному реєстрі спеціальних бланків нотаріальних документів, виявлено відсутність запису про видачу даного документу та встановлено його підроблення. Відтак, громадянину 2000 року народження було винесено рішення про відмову в перетині державного кордону України, у зв’язку із не набуттям 16-річного віку.

На даний момент проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення причетних  осіб до спроби незаконного вивезення  неповнолітньої дитини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *