ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівводоканал» знову можуть знеструмити за борги

Львівський портал

|

Стан розрахунків львів’ян за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення на 26 жовтня складає 73%. Цього не достатньо, аби вчасно і у повному обсязі розрахуватися за спожиті енергоносії, відтак, «Львівводоканал» вкотре опинився перед загрозою знеструмлення насосних станцій. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Прогнозоване споживання електроенергії у жовтні складе 8,5 млн.грн. Станом на сьогодні ми боргуємо енергетикам 4,2 млн.грн. Маємо ще кілька банківських днів, однак без сторонньої допомоги нам не впоратися. Статистика збору коштів минулого місяця свідчить про невпинне зростання заборгованості населення за спожиту воду. Однак проблема є більшою, оскільки навіть 100% рівень оплати не покриватиме зростаючих видатків підприємства.

«Львівводоканал» є заручником ситуації з тарифами, яка вже триває роками і спричиняє до загрози відключення підприємства від електроенергії. Підприємство неодноразово зверталося у міністерство з проханням вирішити проблему: або підняти тарифи, або відшкодувати різницю між тарифами та собівартістю послуг. Зараз держава боргує «Львівводоканалу» понад 100 млн. грн. у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості послуг централізованого водопостачання та водовідведення діючим тарифам. І така проблема спіткала усі водоканали України. На відміну від Луганська, Житомира, Чернівців та інших міст, досі «Львівводоканалу» вдавалося не нарощувати борги перед обленерго. Натомість у нас збільшуються зобов’язання з податків, скорочуються видатки на ремонтні роботи. Ми не маємо коштів на придбання труб та матеріалів, відновлення благоустрою, якісну підготовку техніки до роботи взимку.

Відтак, звертаємося до громадян нашого міста із закликом розрахуватися за спожиту воду. Лише від справної оплати мешканців, залежатиме, чи зможе підприємство витримати цілодобовий режим подачі води в майбутньому», – зазначив в.о. директора ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *