ОСТАННІ НОВИНИ

У кожній другій українській родині скаржаться на погіршення життя

Львівський портал

|

50,7% населення відмічають погіршення їхнього матеріального становища за останні 12 місяців. При цьому 44,8% вказали на те, що їхнє матеріальне становище не змінилось, і лише 3,6% вважають, що їхнє матеріальне становище покращилось.

Про це свідчать результати опитування, яке у жовтні провело “Українське демократичне коло”.

На погіршення матеріального становища за останні 12 місяців указує більшість населення Західного та Центрального регіонів (відповідно 53,6% і 58,9%), а також відносна більшість Південного регіону (48,9%) та 38,5% Східного регіону, де більшість (56,1%) констатує, що нічого не змінилось.

Кожній десятій українській родині (10,5%) не вистачає грошей навіть на їжу, а 41,6% домогосподарств, хоча й вистачає грошей на їжу, але купувати одяг чи взуття вже складно.

Частки сімей, яким не вистачає грошей навіть на їжу, у Західному, Південному та Східному регіонах є фактично однаковими (відповідно 8,4%, 9,5%, 8%), а в Центральному регіоні таких налічується 14,8%.

Як повідомлялось, в Україні середня зарплата у вересні 2011 року зросла на 1,6% в порівнянні з серпнем і становила 2 тис. 737 гривень. У порівнянні з вереснем минулого року заробітна плата виросла на 9,9%

Нагадаємо, що згідно з рейтингом нещасних країн, Україна по “індексу нещастя” посіла 10-е місце (з 38 країн) і опинилась між Португалією (9-е) і Грецією (11-е), які наразі знаходяться на межі дефолту.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *