ОСТАННІ НОВИНИ

Громадськість Львівщини запрошують взяти участь у конкурсі «Врятувати від забуття»

Львівський портал

|

Учора, 26 жовтня, на засіданні постійної комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради депутати прийняли рішення підтримати Всеукраїнський конкурс мультимедійних проектів «Врятувати від забуття» і звертаються до мешканців Львівщини взяти участь у цьому конкурсі. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Всеукраїнський конкурс мультимедійних проектів «Врятувати від забуття» вже третій рік поспіль проводить Інститут історії України НАН України та Міжнародний благодійний фонд національної пам`яті України. Метою конкурсу є збір джерел усної історії. Це можуть бути родинні перекази, інтерв`ю та спогади безпосередніх учасників та свідків подій минулого тощо. До участі у конкурсі організатори запрошують учнів та вчителів загальноосвітніх шкіл, студентів і викладачів вищих навчальних закладів, громадські організації, місцеві органи влади та органи місцевого самоврядування – усіх, хто цікавиться історією України.

Підсумки конкурсу і відзначення переможців планується підвести в урочистій обстановці в січні 2012 року у Києві.

Організаторами Всеукраїнського конкурсу мультимедійних проектів «Врятувати  від забуття» є Міжнародний благодійний фонд національної пам`яті України спільно з Інститутом історії України НАН України за підтримки Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України.

Як зазначають організатори, XX століття – непростий період в історії України. Про нього багато сперечаються, написана величезна кількість наукових монографій, статей, дисертацій. Подіям та особам надають різні, інколи прямо протилежні оцінки. При цьому практично не чути голосу свідків цієї історії – наших батьків, дідів і бабусь. Але з пам`яті стираються події, історичні місця.

Тому організатори пропонують учасникам конкурсу висловити свій погляд на історію України XX століття через власну родинну історію, зберегти для майбутніх поколіти, свої враження та спогади про пережиті історичні події.

Для цього учасники конкурсу мають виготовити мультимедійні проекти на тематику конкурсу та надіслати їх на електронну адресу оргкомітету. Журі перегляне та оцінить проекти. Учасники-переможці будуть відзначені та візьмуть участь у презентації своїх робіт.

Вимоги до проектів: Мультимедійні проекти можуть бути виконані у програмах Мovie Маkеr, Місrosoft Роwer Роіnt або інших, придатних для перегляду на комп`ютері зі стандартним програмним забезпеченням. Мультимедійними проектами також можуть бути аматорські документальні та постановочні (ігрові) фільми. Тривалість фільму не може перевищувати 10 хвилин, відео- чи аудіоролика, cлайд-шоу, флеш-ролика – 4 хвилин.

Календарний план конкурсу:

1 грудня 201 1 року – завершення прийому проектів;

25 січня 2012 року – оголошення результатів конкурсу та презентація проектів-переможців.

Конкурсні роботи на СD/DVD-дисках слід надсилати виключно на електронну адресу оргкомітету конкурсу: vriatuvaty-vid-zabuttia@ukr.net.

Останній день прийому конкурсних робіт – 1 грудня 2011 року.

Усі уточнення та запитання за тією ж електронною адресою: vriatuvaty-vid-zabuttia@ukr.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *