ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські таксисти протестують проти заганяння їх у «тінь»

Львівський портал

|

Акцію протесту проти прийняття нового законопроекту, що регулюватиме таксоперевезення в Україні, провели сьогодні львівські таксисти. Близько 150 таксівок (за підрахунками організаторів) проїхали сьогодні вулицями міста, сигналячи у клаксони, після чого учасники акції провели мітинг біля стін Львівської облдержадміністрації.

Причиною протесту таксистів стали плани про прийняття закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливості здійснення діяльності з перевезення пасажирів на таксі та автомобілями на замовлення». За словами голови Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрія Корчинського, цей закон змінить прозору і чітку систему державного ліцензування таксоперевезень на малозрозумілу і потенційно корупційну схему дозволів. Перевізники вважають, що проект закону написано в інтересах вузького кола осіб, які хочуть монополізувати цю галузь.

Прийняття закону приведе до різкого зменшення кількості таксівок в українських містах, заганяння їх в «тінь» та значного підвищення вартості їх послуг. Новий закон також вдарить по місцевих бюджетах, які змушені будуть за власний кошт облаштовувати стоянки – стверджує А.Корчинський. За його словами, перевізники підготували альтернативний законопроект, однак влада ігнорує його, вперто проштовхуючи урядовий проект закону.

Відтак в резолюції мітингу зазначено, що львівські таксоперевізники вимагають скасування урядового законопроекту та розгляду парламентом альтернативного. У разі ігнорування їх вимог, таксисти погрожують вдатися до загальноукраїнської акції протесту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *