Радника Хари взяли під варту у Львові

Львівський портал

|

Сьогодні Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід – тримання під вартою громадянина Б. – радника з правових питань голови Федерації профспілок України Василя Хари. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Слідчим управлінням ГУ МВС України у Львівській області ще 17.05.2007 року порушено кримінальну справу відносно гр. Б. за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.( привласнення , розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Зокрема, досудовим слідством з`ясовано, що Б. у період з вересня 2001 року по жовтень 2002 року, будучи засновником та керівником ЗАТ «Автолізинг Україна» (м. Київ), з метою заволодіння цілісним майновим комплексом ВАТ «Галол» (м. Дрогобич), вступивши у злочинну змову з керівником вказаного підприємства гр. М., керуючим санацією цього ж підприємства гр. П., а також з іншими особами, організував та через ЗАТ «Автолізинг Україна», а також підконтрольні йому інші підприємства здійснив ряд фіктивних фінансово-господарських операцій, зокрема щодо реалізації ВАТ «Галол» (м. Дрогобич) векселів на суму 2,5 млн. грн., внаслідок чого підконтрольне йому підприємство – ТзОВ «ФК-груп» незаконно заволоділо цілісним майновим комплексом акціонерного товариства «Галол».

Варто зазначити, що тривале розслідування цієї кримінальної справи обумовлено тим, що досудове слідство у ній зупинялось судом в зв’язку із оскарженням гр. Б. постанови про порушення кримінальної справи відносно нього, яке тривало з липня 2010 року по жовтень 2011 року та пройшло всі судові інстанції України, якими визнано законність порушення цієї кримінальної справи за ч.5 ст.191 КК України.

26 жовтня 2011 року Галицьким районним судом м. Львова гр. Б. обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

На даний час, у кримінальній справі Слідчим управлінням ГУ МВС України у Львівській області проводяться слідчі та оперативно-розшукові дії, спрямовані на встановлення всіх обставин справи та осіб причетних до вчинення вказаного злочину.

Розслідування кримінальної справи взято на контроль прокуратури Львівської області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *