ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція Львова каже, що збирає «пальчики» в циган законно

Львівський портал

|

Правоохоронні органи Львова спростовують інформацію в деяких ЗМІ начебто вони «незаконно знімають відбитки пальців» і «дискримінаційно перевіряють документи» у представників ромського населення регіону.

За повідомленням сектору зв’язків з громадськістю ГУМВС України у Львівській області, на даний час правоохоронці розслідують дві кримінальні справи щодо осіб ромської національності, які вчиняли злочини на території Львівської області. В ході розслідування цих кримінальних справ розглядались різні версії, відпрацьовувались особи, які могли бути причетними до цих злочинів, у тому числі особи ромської національності.

Одна з цих кримінальних справ – щодо вбивства 32-річного львів’янина. На початку вересня на вулиці Б.Хмельницького у Львові було знайдено труп чоловіка з колото-різаними ранами.

Оперативники відпрацьовували кілька версій вбивства і перевіряли коло знайомих потерпілого. Згодом було встановлено, що до вчинення цього злочину причетний 34-річний чоловік ромської національності. Слідчим відділом Шевченківського РВ міліції міста Львова проти нього було порушено кримінальну справу за ознаками ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство), що карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

На даний час тривають слідчі та оперативно-розшукові заходи щодо затримання зловмисника. Його оголошено у міжнародний розшук.

Ще одна кримінальна справа щодо осіб ромської національності, порушена за торгівлю наркотиками. До правоохоронців надійшла інформація про те, що у Львові деякі особи продають особливо небезпечний наркотик «Метадон». В результаті проведених оперативних заходів міліціонери затримали 35-річного чоловіка та 41-річну жінку ромської національності, у яких було вилучено наркотичну речовину «Метадон» та вогнепальну зброю (пістолет «Зоракі»).

За цим фактом було порушено кримінальну справу та обрано запобіжний захід взяття під варту.

Через декілька днів працівники сектору БНОН ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області затримали ще одного фігуранта у цій справі – 36-річного чоловіка ромської національності. У його помешканні вилучили наркотичну речовину «Метадон».

фЗатримані тривалий час займалися збутом «Метадону». У них було вилучено велику кількість цього особливо небезпечного наркотичного засобу.  

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *