ОСТАННІ НОВИНИ

Луганський суд не захотів забороняти червоний прапор

Львівський портал

|

Суд відмовився визнати незаконним рішення Луганської обласної ради про використання червоного прапора. Про це повідомляє прес-служба облради.

Сьогодні в Луганському окружному адміністративному суді після оголошеної перерви продовжився розгляд адміністративної справи за позовом Дмитра Снєгирьова до обласної ради. Він наполягав на визнанні незаконними дій облради, а саме – вивішування копії Прапора Перемоги на флагштоку перед його будівлею в дні напередодні 22 червня і в річницю початку Великої Вітчизняної війни.

Також Дмитро Снєгирьов наполягав на скасування пункту 2 рішення облради № 4 / 1, в якому депутати заявили: «У дні до 22 червня 2011 року до річниці 70-річчя з дня початку Великої Вітчизняної війни вважати доцільним розміщення на адміністративних і громадських будівлях на території Луганської області червоного прапора Перемоги у Великій Вітчизняній війні». Суддя в задоволенні позовних вимог відмовила.

В якості своїх аргументів представники облради в суді Олександр Пікалов та Володимир Зенчугов заявили, що оскаржуваний пункт рішення обласної ради не встановлює, не змінює і не припиняє норми права – в ньому депутати просто висловили свою позицію, своє бажання увічнити пам`ять жертв Великої Вітчизняної війни та подвиг переможців. «І в жодному разі не зазіхали на державні символи. Прапор України вивішений, як і має бути, над будівлею облради, а копія Прапора Перемоги перебувала на флагштоку перед будівлею. Крім того, це рішення обласної ради не було і не могло послужити керівництвом до дії для інших органів місцевого самоврядування, підприємств, установ або організацій, оскільки не має імпертивного характеру», – підкреслили представники облради.

Нагадаємо, 11 травня депутати Луганської облради провели сесію, до порядку денного якої було внесено єдине питання: «Про ставлення депутатів Луганської обласної Ради до подій, які відбувалися 9 травня поточного року в місті Львові під час святкування Дня Перемоги». Один з пунктів прийнятого рішення викликав претензії у позивача. Тим не менш, за це рішення тоді одноголосно проголосували всі 92 депутати, що брали участь у засіданні сесії.

 

«Луганськ.Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *