ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський тиждень моди стартував з проекту «Fashion Photo»

Львівський портал

|

Учора у Львові відбулася презентація нового спеціального проекту Lviv Fashion Week, присвяченого fashion-фотографії, що стала Офіційним відкриттям Львівського Тижня Моди весна/літо 2012. Презентація відбулася у Торговому центрі «Інтерсіті», повідомляють організатори заходу.

Мода та фотографія тісно пов’язані пошуком нових ідей сучасних засобів виразу індивідуального бачення життя. Для багатьох fashion-фотографія – це просто жанр фото, покликаний зображати одяг та інші об’єкти моди. Сприймають його зазвичай в межах реклами або ж глянцевих видань. Однак fashion-фото – значно глибше явище, з власною цікавою історією, більш творче, аніж здається на перший погляд.

Сьогодні це один з найпопулярніших та актуальних напрямів в фотомистецтві. Ахроматична чи різнобарвна, часто неймовірно елегантна, яскрава, зваблююча, іноді скандально-провокаційна, fashion-фотографія передає не лише шарм речей з модних подіумів, але й дуже добре фіксує атмосферу часу, стиль та настрій суспільства. На Заході fashion-фотографія вже давно влилась в індустрію моди, надаючи можливість її авторам бути відомими і комерційно успішними.

Проект «Fashion Photo», який цього року розпочинає восьмий сезон Lviv Fashion Week, має на меті ознайомити з роботами українських фотографів, що працюють чи звертаються до теми fashion, і водночас розширити розуміння цього напряму в мистецтві. Кожен з учасників виставки представив своє бачення теми, у кожного воно – різне. Фотографія – мистецтво репрезентувати свої думки. Ми пропонуємо за допомогою цього проекту поглянути, що думають сучасні фотографи про Fashion Photo.

Учасники проекту: Гончаренко Андрій (Київ) // Юрій Лєсний (Київ) // Марія Семенченко (Львів) // Андрій Янушевський (Львів) // Олена Галазюк (Львів) // Ірма Петрова (Львів) // Ярослав Мончак (Львів) // Марія Мейська (Львів) // Руслан Крут (Львів) // Олександр Задорожний (Львів) // Андрій Іваськів (Львів).

Виставка триватиме 25-27 жовтня в «Інтерсіті» (пр.Чорновола 67-г) та 28-30 жовтня у ВЦ «Шувар-Експо» (вул.Хуторівка 4-б).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *