ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові обговорять проект впорядкування площі Трьох Синагог

Львівський портал

|

До Львова приїхав один з переможців міжнародного конкурсу архітектурних проектів впорядкування місць єврейської пам’яті – Франц Решке. Він представив найкращий проект впорядкування площі Трьох Синагог. Власне завтра, 27 жовтня, відбудуться громадські слухання щодо цього проекту. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, у Львові 2010 році було проведено міжнародний конкурс на найкращу ідею щодо впорядкування та вшанування місць, пов`язаних з єврейською історією. Йшлося про впорядкування трьох місць: біля синагоги «Золота Роза», біля пологового відділення на вул. Рапопорта, де зараз зелена зона (там був старий єврейський цвинтар), а також про територію колишнього Янівського концтабору.

На конкурс надійшло 70 робіт з 14 країн світу. Переможців обирало міжнародне журі. У підконкурсі «Площа синагог» перемогу здобула  команда архітекторів з Німеччини, у підконкурсі «Бесойлем – дім вічності» архітектори з Ізраїлю, а територію колишнього Янівського концентраційного табору облаштовуватимуть за проектом групи архітекторів з Каліфорнії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *