Львівщина зібрала понад 5,8 млрд грн. податків та платежів

Львівський портал

|

Податковими інспекціями Львівщини за 9 місяців 2011 року забезпечено збір до Зведеного бюджету України податків, зборів, обов’язкових платежів, що контролюються органами державної податкової служби, в сумі 5818,9 млн. гривень. Порівняно з аналогічним періодом 2010 року збір платежів до Зведеного бюджету збільшився на 1058,4 млн. грн. або на 22,2 відсотки. Про це повідомляє прес-служба ДПА у Львівській області.

Як зазначив голова ДПА у Львівській області Віталій Пекарчук, у порівнянні з минулим роком найбільший ріст спостерігається зі збору податку на додану вартість – на 352 млн. грн., податку з доходів фізичних осіб – на 275 млн. грн. та з податку на прибуток підприємств – на 165 млн. гривень.

Віталій Пекарчук звернув особливу увагу присутніх на ситуацію зі збором податків до місцевих бюджетів Львівщини. Хоч  у порівнянні з минулим роком надходження зросли майже на 12 відсотків, планові завдання на січень-вересень виконано лише в межах контрольних цифр Мінфіну. «Я не почув критики на нашу адресу під час наради в ЛОДА з приводу наповнення місцевих бюджетів, – сказав голова ДПА у Львівській області. – Але вважаю, що адміністрування податку з доходів фізичних осіб та заходи з легалізації та підвищення заробітної плати в області ми маємо розглядати як першочергові завдання на ІV квартал».

До Державного бюджету за 9 місяців 2011 року органами ДПС області зібрано платежів в сумі 3482 млн. гривень. Розрахункову базу зі збору платежів до загального фонду Державного бюджету виконано на 103,5 відсотки, або зібрано коштів на 112 млн. грн. більше.

Голова  ДПА у Львівській області нагадав керівникам податкових органів області, що розпочалась реорганізація податкової служби у регіонах країни. «Мене призначено Головою комісії із проведення реорганізації ДПА у Львівській області, – зазначив він. – У цей складний період я розраховую на ваші організаторські здібності, які допоможуть нам спокійно виконати покладені на нас завдання».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *