ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міліція незаконно бере відбитки пальців у циган

Львівський портал

|

Європейський центр з прав ромів (ЕЦПЦ) відправив листа з проханням до української влади розслідувати поведінку правоохоронних органів, які влаштовували циганам незаконні дискримінаційні перевірки, пов`язані з встановленням особи, включаючи відбитки пальців і перевірку документів у Львові у вересні-жовтні 2011 року. Про це повідомляється на сайті Інституту прав люди та запобігання екстремізму і ксенофобії.

У повідомленні зазначено, що цигани у Львові піддавалися специфічним методам збору особистої, ідентифікуючої інформації під час відсутності будь-яких доказів їхньої участі в кримінальній діяльності.

За повідомленнями, міліція наводила довідки про циган в процесі звичайних перевірок в громадських місцях, вживаючи заходів з перевірки документів, що засвідчують особу будь-яких циган. Декого з таких циган, які піддавалися перевіркам, також відводили в міліцейські дільниці, де у них брали відбитки пальців, фотографували, а деяких били. Такі дії проти особистостей, без ґрунтовних підозр, викликають серйозну стурбованість щодо українських законів, включаючи Конституцію, а також зобов`язання країни за міжнародними договорами. 

Таким чином, ЕЦПЦ просить, щоб Генпрокуратура України почала негайне і ретельне розслідування поведінки та правомірності дій правоохоронних органів у Львові, і вжила усіх заходів для припинення будь-яких незаконних або дискримінаційних дій і притягнула всіх винних до відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *