ОСТАННІ НОВИНИ

Пайонкевич пояснила, чому прокуратура опротестувала рішення міськради

Львівський портал

|

Начальник юридичного управління міської ради Гелена Пайонкевич пояснила, чому прокуратура наклала вето на ухвалу Львівської міськради щодо тарифів на квартплату.

« По перше-перше, не встановлено яким саме нормам чинного законодавства не відповідає рішення виконавчого комітету про  встановлення тарифів, а ми говоримо про те, що рада має право скасувати рішення виконавчого комітету через його невідповідність Конституції та Законам України.

По-друге, позиція прокуратури базується на тому, що немає встановленої чинним законодавством процедури відновлення скасованого раніше рішення.

По-третє, прокуратура Львова вважає, що оскільки повноваження встановлення тарифів належать до  повноважень виконавчого комітету, то рада не мала права приймати такого рішення. Таким чином рада привласнила повноваження виконкому.

І, останнє, прокуратура м.Львова посилається на те, що у випадку якщо приймається рішення про затвердження тарифу нижче економічно обґрунтованого, то необхідно передбачити у бюджеті компенсацію для відшкодування різниці між економічно обґрунтованими та економічно необґрунтованими тарифами.Згідно з Законом Україну про прокуратуру, винесення протесту  на рішення зупиняє дію опротестованого рішення, тобто станом на сьогодні у зв’язку з винесенням протесту, ухвала Львівської міської ради щодо скасування рішення виконавчого комітету від 31.05.2011р. про встановлення тарифів на обслуговування будинків та прибудинкових територій є зупиненою», – зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *