ОСТАННІ НОВИНИ

На корупції в органах влади Львівщини «погоріли» 45 посадовців

Львівський портал

|

У Львівській області від початку цього року за вчинення корупційних злочинів до кримінальної відповідальності притягнуто 87 осіб, з яких 45– службових осіб органів місцевого самоврядування, 12 – працівників органів внутрішніх справ, шість податківців, сім державних службовців, чотири депутати місцевих рад. Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Львівській області.

До прикладу, слідчим відділом прокуратури Львівської області закінчено досудове слідство у кримінальній справі про обвинувачення заступника начальника слідчого відділення одного із райвідділів міліції, який вимагав хабар в сумі 3 тис. доларів США та одержав такий в розмірі 2 200 доларів США, 4 тис. грн. за непритягнення до відповідальності обвинуваченого за більш тяжкий злочин та зміну йому запобіжного заходу.

Крім того, прокуратурою Сихівського району м. Львова скеровано до суду з обвинувальним висновком кримінальну справу про обвинувачення державного податкового ревізора –інспектора ДПА у Львівській області, який вимагав та одержав хабар в сумі 8 тис.доларів США за не відображення в акті документальної перевірки виявлених порушень.

Також, слідчими прокуратури області скеровано до суду кримінальну справу про обвинувачення заступника начальника митниці, яка вимагала та одержала хабарі на загальну суму 10 000 доларів США за визначення та погодження митної вартості імпортованих товарів у менш значному розмірі.

Загалом у поточному році до суду скеровано 46 кримінальних справ за фактами одержання хабарів, у тому числі 30 – з ознаками корупційних діянь.

Так, слідчим відділом прокуратури Львівської області у липні 2011 року направлено до суду кримінальну справу за фактами вимагання та одержання хабарів працівниками фтизіопульмонологічної МСЕК-2 у м. Львові, які одержали від громадян хабарі на загальну суму 51 тис. грн. за видачу довідок про встановлення групи інвалідності.

У серпні поточного року слідчими скеровано до суду для розгляду по суті кримінальну справу про обвинувачення головного архітектора проектів одного із державних підприємств та приватного підприємця, які вимагали та одержали хабар в розмірі 200 000 грн. за підписання довідки про вартість виконаних будівельних робіт та актів приймання виконаних будівельних робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *