ОСТАННІ НОВИНИ

На ремонт церкви Святого Іллі місто витратить майже 340 тис грн

Львівський портал

|

До середини листопада планується завершення ремонтних робіт у церкві Святого Іллі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За їхньою інформацією, у будівлі святині уже замінено покриття верхнього куполу, вироблено новий хрест, що буде вінчати купол.

«Зараз іде робота по заміні малого та великого куполів, хреста церкви, ремонту дерев`яних стін. Роботи виконуються якісно, заперечень у нас не має. Ремонт плануємо завершити до 15 листопада», – повідомив головний спеціаліст відділу технічного нагляду Богдан Палюшинський.

На ремонт церкви з міського бюджету було виділено 239 тис. гривень.

Церква Святого Іллі – це пам`ятка архітектури місцевого значення.

«Храм Іллі – це парафіяльна церква села Кривчиці. Кривчиці насправді є одним із найстаріших львівських сіл, яке пам`ятає ще облогу Богдана Хмельницького. Ця територія ще називалася Табори, через те, що тут були розташовані табори військ Богдана Хмельницького і не тільки. Це було хороше місце для нападів на Львів. Ця церква очевидно відігравала роль оборонну, бо розташована на узвишші і з неї далеко видно», – розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *