ОСТАННІ НОВИНИ

«Свобода» хоче відібрати в Садового управління містом?

Львівський портал

|

Мер Львова Андрій Садовий звинувачує «свободівську» більшість у міській раді в тискові на нього, спробі захопити керівні посади в управлінні містом та дестабілізації житлово-комунальної сфери. Про це А. Садови заявив в офіційному зверненні до мешканців міста, розісланому ЗМІ і яке сьогодні транслюватиметься на львівських телеканалах.

Подаємо текст звернення повністю:

«Минулого четверга сесія ЛМР ухвалила рішення, яке змушує мене звернутись до вас та чітко задекларувати свою позицію. Депутати ЛМР скасували діючі тарифи на комунальні послуги, встановивши таким чином тариф на рівні – нуль грн. Після чого у пресі почалась активна кампанія із закликами до людей перестати платити за комунальні послуги. Фактично дане рішення означало, що з п’ятниці у місті мало б припинитись вивезення сміття, освітлення будинків та інші послуги. Депутати пояснюють своє рішення великою турботою про людей, не роз’яснюючи як саме має функціонувати місто за відсутності тарифів.

Своїм рішенням я зобов’язав усі служби працювати в нормальному режимі і не припиняти діяльності. Я також підвищив рівень контролю над наданням послуг для уникнення надзвичайних ситуацій. Я свідомий, що житлово-комунальна сфера послуг у Львові далека від ідеалу. Але останніми роками нам все ж вдалось забезпечувати елементарну стабільність. Сьогодні цю стабільність хочуть зруйнувати. Відтак я звернувся до прокуратури міста з проханням оскаржити рішення депутатів в суді. Я впевнений, що нам вдасться втримати ситуацію під контролем та відновити законність.

Однак змушений заявити, що депутатська більшість та сили, які за нею стоять запустили свідомий та небезпечний процес руйнації в місті. Одразу після виборів я чітко заявив, що готовий до активної співпраці з усіма депутатами, що для мене немає партій, політики, але натомість є величезна кількість проблем. Я розраховував на конструктивну співпрацю. Однак події останніх місяців викликають тривогу: коли депутатська більшість в міській раді піддала цькуванню одну з найшанованіших інституцій у нашому місті – Український Католицький Університет, коли чиниться тиск з вимогою віддати партіям та іншим сумнівним структурам ті чи інші ключові посади в управлінні міською господаркою.

Я все ще вірю, що здоровий глузд повернеться в голови депутатів і вони будуть думати не інтересами своїх партій та виборчими стратегіями, а інтересами міста. Я не знаю що керує сьогодні людьми, які взялися з такою впевненістю руйнувати стабільність в місті. Ситуація в країні дуже напружена і на фоні інших міст в Львові є порядок та стабільність. Я застосую всі свої повноваження і не дозволю використовувати питання безпеки в місті в партійних ігрищах, намагання політиків потрапити на фоні незадоволеності людей до парламенту».

Нагадаємо:

20 жовтня депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про скасування рішення виконавчого комітету від 31.05.2011 № 561 (зі змінами)», якою скасували  тариф на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення у м. Львові.

За скасування тарифу на житлово-комунальні послуги проголосували 63 депутати. Більшість голосів ухвала отримала від представників ВО «Свобода».

Перший заступник міського голови Олег Синютка заявив, що рішення ради не відповідає ані чинному законодавству, ані здоровому глузду, а ухвалене спеціально, щоби розбурхати ситуацію в місті.

Міський голова Львова Андрій Садовий був ще категоричніший. За його словами, після такого рішення депутатів, у Львові діятиме тариф “нуль” на квартплату, а на ухвалення нового тарифу треба 4 місяці. “Така ситуація призведе до колапсу в житлово-комунальному господарстві” – наголосив міський голова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *