ОСТАННІ НОВИНИ

Хворих на грип лікуватимуть «Таміфлю», яке закупила Тимошенко

Львівський портал

|

Препарат «Таміфлю», який наприкінці 2009 року закупив уряд Юлії Тимошенко для боротьби з «каліфорнійським» грипом, призначатимуть для лікування хворих і цього року. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

За його словами, препарат входить до запасу ліків для боротьби з грипом.

«В нас в достатній кількості є препарат Таміфлю. Він є достатньо ефективний. Його не потрібно призначати всім підряд, а тим в кого є виражені ознаки грипу. Препарат має різні терміни придатності: до жовтня 2013 року, до 2014 і 2016 року. Те Таміфлю, яке було придатне до кінця 2011 року – використане під час осінньо-зимового періоду минулого року. Тому в нас немає протермінованих ліків», – зазначив В. Зуб.

Він також додав, що до необхідного запасу ліків входять дезинфікуючі засоби, розхідні матеріали (шприци, капельниці та інше), антибіотики, а також засоби захисту для медперсоналу. Вартість запасу медпрепаратів – приблизно 1,5 млн грн.

Проте, як зазначає В. Зуб, запасу ліків не достатньо для лікування всіх хворих. Тому основні витрати лікування в амбулаторії лягають на плечі пацієнтів.

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *