ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни не поспішають вакцинуватись проти грипу

Львівський портал

|

Львів’яни не поспішають робити вакцину проти грипу, хоча рівень захворюваності з кожним тижнем зростає. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила завідувач відділенням сімейної медицини першої міської поліклініки Львова Лариса Лисак.

За її словами, за минулий тиждень в поліклініці лише двоє львів’ян зголосились зробити собі вакцинацію. Небажання та недовіру людей до вакцини також підтвердив начальник міського управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

«Вакцинація на грип не популярна. Вона не є обов’язково, а носить лише рекомендаційних характер. Для лікарів цього року ми закупили 723 вакцини. Це та, які виявили бажання вакцинуватись», – зазначив Володимир Зуб.

На сьогодні у Львові вже з’явилась одна з п’яти зареєстрованих в Україні вакцин. Перед щепленням потрібно пройти обстеження в лікаря, який випише. Купувати вакцини лікарі радять в аптеках поблизу поліклінік, оскільки зробити щеплення потрібно протягом однієї години. Дія вакцини почнеться за два-три тижні після щеплення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *