ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина думає, як зберегти зібраний урожай

Львівський портал

|

24 жовтня під час  селекторної наради під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Михайла Цимбалюка заслухано питання про завершення збирання врожаю, посівної кампанії озимих культур та використання землі під посіви  у Львівській області, повідомляє прес-служба ЛОДА.

М. Цимбалюк висловив  подяку всім аграріям Львівщини  за те, що зібрали хороші врожаї і наголосив, що  одне з найважливіших завдань – їх збереження. Також важливо  забезпечити достатній регіональний запас, особливо для хлібопереробної галузі.
В.о. начальника головного управління АПК Львівської облдержадміністрації Михайло Кучеренко доповів про те, що станом на 21 жовтня 2011 року в господарствах області зернові та зернобобові зібрано на площі 248 тис. гектарів, що складає 96%. Намолочено зерна 906 тис. тонн, при урожайності 36,6 ц/ га. Залишилось зібрати 15,4 тис. гектарів кукурудзи на зерно та 4,3 тис. гектарів сої. Кінцевий валовий збір прогнозується біля 1 мільйона тонн, або це майже на 300 тис. тонн більше минулого року.
Михайло Кучеренко також поінформував що станом на сьогодні повністю завершено збирання картоплі. З площі 94,8 тис. гектарів зібрано 1,8 млн. тонн, урожайність 192 ц/га це більше до минулого року на 459 тис. тонн або 33 %.
Також завершується збирання пізніх овочевих культур. На площі 23 тис. гектарів зібрано 392 тис. тонн при урожайності 170 центнерів з гектара. Це на рівні минулого року.
Цукрових буряків зібрано 12,3 тис. гектарів або 72%. Накопано 526 тис. тонн, при урожайності 426 центнери з гектара. Це на 192 тис. тонн більше минулого року, або 57% більше.
Озимі зернові посіяні на площі 146 тис. га або 99,7 % до прогнозу. Більшість районів провели посів організовано та в оптимальні терміни.
Підсумовуючи дане питання, в.о. головного управління АПК Львівської облдержадміністрації зазначив, що в цілому за поточний рік в агропромисловому виробництві отримано найвищу урожайність за останні 20 років зернових, цукрових буряків, картоплі, що свідчить про високі потенційні можливості грунтів та ефективність сучасних технологій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *